Поділитись:

На Волині печуть унікальний хліб

Субота, 05 березня 2016, 11:45
На Волині печуть унікальний хліб

Виробництво незвичного для української кухні хліба розпочали на підприємстві "Теремно Хліб". Його унікальність полягає в цікавій рецептурі та особливих властивостях.

Новий продукт створений за аналогом відомого всьому світові литовського хліба. Як розповіла начальник відділу маркетингу підприємства Олександра Борук, литовська кухня взагалі є досить цікавою та, що важливо, дуже подібною до української. У ній присутні численні страви з картоплі, а улюбленою приправою є кмин, – пише Слово Волині.

"Візитівкою литовської кухні можна вважати їхній хліб. Він дуже смачний, не черствіє протягом тривалого часу. Туристи навіть везуть його додому як сувенір. До речі, хлібні страви у литовців дуже популярні. Поряд із хлібними супами у них навіть є хлібне морозиво", – розповіла Олександра.

Кмин, зі слів начальника відділу маркетингу, відіграє свою важливу роль. Адже саме ця приправа допомагає переварити страви литовської кухні, які є досить ситними та жирними.

Цікаві європейські рецепти надихнули технологів підприємства "Теремно Хліб" на створення незвичного для Західної України продукту. Білий заварний хліб з кмином за литовською рецептурою став першим експериментом в серії "Прибалтійський сезон" і припав до смаку покупцям.

У планах підприємства впровадити ще кілька видів хліба за рецептурами інших європейських країн.

Керівник департаменту виробництва Інна Іпатюк розповіла, що над створенням нового заварного хліба працював увесь технологічний колектив:

"Провівши аналіз нашої продукції, ми зрозуміли, що саме такого хліба не вистачало у нас на прилавках. Перед нами поставили ціль – створити хліб обов'язково заварний, обов'язково зі світлим м'якишем і обов'язково незвичний. Звісно, спочатку не все виходило, адже це дуже копітка та складна робота. Окрім того, через відсутність аналогів на Західній Україні, ми навіть не могли взяти подібний продукт на спробу. Проте завдяки зусиллям усього нашого колективу ми створили новий смачний хліб", – каже жінка.

Виявляється, рецептура нового хліба дійсно незвична, адже до його складу входять повидло і сухе молоко та повністю відсутні будь які консерванти, розпушувачі чи шкідливі домішки. Через те, що хліб готується на виключно екологічних компонентах, процес його виготовлення є досить тривалим та трудомістким.

Ще однією особливістю нового хліба є те, що він довго не черствіє. Термін придатності продукту становить 72 години, хоча на підприємстві стверджують, що проводили свій експеримент, за результатами якогохлібина не черствіє і за два тижні.

На Волині печуть унікальний хліб

На Волині печуть унікальний хліб

На Волині печуть унікальний хліб

На Волині печуть унікальний хліб

На Волині печуть унікальний хліб

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
31 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
10 березня 2024
29 лютого 2024
13 лютого 2024
11 лютого 2024
03 лютого 2024
15 грудня 2023