Поділитись:

На Волині за рік вилучили фальсифікату на 58 мільйонів гривень

Неділя, 21 січня 2018, 14:10
На Волині за рік вилучили фальсифікату на 58 мільйонів гривень

На Волині упродовж 2017 року вилучили фальсифіковану підакцизну продукцію вартістю 58 мільйонів гривень.

Про це йдеться у звіті про діяльність органів прокуратури Волинської області у 2017 році.

Правоохоронці під час проведення обшуків та в результаті здійснення митного та прикордонного контролю вилучили фальсифіковану підакцизну продукцію на суму, що майже удвічі перевищує показник 2016 року, а саме на 58 млн грн проти 29,7 млн грн.

У вересні у м. Володимир-Волинський з незаконного обігу вилучили підакцизні товари орієнтовною вартістю 1 млн. 220 тис. грн (25 000 пачок тютюнових виробів вартістю 750 тис. грн, 10 дал ЛГВ на суму 20 тис. грн, а також 2 ТЗ вартістю 450 тис. грн), які призначались для подальшого незаконного переміщення через державний кордон України до країн ЄС.

Також у вересні у м. Луцьку припинили діяльність підпільного цеху із виробництва фальсифікованих елітних лікеро-горілчаних виробів. З незаконного обігу вилучили 300 дал готової алкогольної продукції, брендованої під елітну (текіла, самбука, абсент, ром, віскі тощо) вартістю 900 тис. грн, та спеціалізоване обладнання, що забезпечувало масове виробництво фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, вартість якого становить понад 200 тис. грн.

На ці підакцизні товари судом накладено арешт. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Також викрили три факти незаконного складування та переміщення тютюнової продукції в Республіку Польща "зеленими" ділянками кордону, у результаті чого в прикордонній зоні вилучили тютюнові вироби на суму більше 750 тис. грн.

Упродовж 2017 року на Волині припинили діяльність семи підпільних автозаправних станцій, в тому числі ліквідували три підпільних виробництва по змішуванню та розливу паливно-мастильних матеріалів. В результаті з незаконного обігу вилучили понад 71 тонну ПММ на суму 1,7 млн грн.

Правоохоронці скерували до судів обвинувальні акти у шести кримінальних провадженнях щодо незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів.

Надрукувати
мітки:
коментарів