Поділитись:

У Луцьку лікарка-педіатр розповіла, чи варто вакцинувати дітей

Вівторок, 23 січня 2018, 10:50
У Луцьку лікарка-педіатр розповіла, чи варто вакцинувати дітей

Український календар щеплень, у порівняні з календарями щеплень інших країн світу, набагато менший.

Вакцинація – це єдиний засіб для профілактики і боротьби зі складними захворюваннями. Про це ІА "Конкурент" розповіла міський педіатр Світлана Ніколаєнко під час інтерв'ю.

Із її слів, у нас є основні захворювання, від яких ми проводимо вакцинацію: БЦЖ, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, вірусний гепатит В, гемофільна інфекція, кір, паротит, краснуха. Це складні захворювання, і якщо вони виникають, то дуже швидко поширюються спалахи та епідемії, які складні в плані лікування.

Зараз в нас в Україні спалах кору. І за 11 місяців 2017 року зареєстровано 3 382 випадки захворювання на цю недугу. Тоді, коли за аналогічний період 2016 року ця цифра становила лише 78. Вже зареєстровано 5 випадків смертей від кору.

"Щоб у XXI столітті помирали діти від кору, то це на чиїй совісті має бути? От якби ці діти були вакциновані, вони би не померли. Вакцинація захищає від захворювань на кір і ускладнень. Тобто якщо ми вакциновані, ми перенесемо кір легше. Існує антивакцинальна кампанія, і кому вона вигідна – невідомо", – каже Світлана Ніколаєнко.

Із її слів, все залежить від свідомості наших людей. Лікарка-педіатр вважає, що варто довіряти людям в білих халатах, а не бабусям чи сусідам.

"Так, є страхи, яку реакцію дасть вакцина, але ця реакція допустима і передбачена в інструкції", – додала Світлана Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЧАСНИК НЕ ЗАХИСТИТЬ ВІД ВІРУСУ ГРИПУ", – ПЕДІАТР СВІТЛАНА НІКОЛАЄНКО

Надрукувати
мітки:
коментарів