Поділитись:

У Луцьку відремонтували перехід між міською клінічною лікарнею і поліклінікою (фото)

Вівторок, 23 січня 2018, 17:45

У Луцьку завершили ремонт переходу між лікувальним корпусом міської лікарні та поліклінікою №2.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук проінспектували виконання ремонтних робіт у комунальному закладі "Луцька міська клінічна лікарня".

У минулому році відремонтували перехід між адміністративним та лікувальним корпусами, реконструювали покрівлю овочесховища, виконали поточні ремонти у відділенні гінекології, урології, ортопедії та травматології. Відремонтували харчоблок, відрегулювали гаряче водопостачання та налагодили вентиляцію.

Уже в цьому році завершили капітальний ремонт переходу між лікувальним корпусом міської лікарні та будівлею ЦПМСД №2: замінили дахове покриття, вікна на енергоощадні, виконали внутрішні ремонтні роботи, відремонтували сходову клітку. Загальна вартість робіт становить 297,9 тис. грн.

Також відремонтували резервний водогін. Резервний ввід води необхідний для забезпечення безперебійного водопостачання закладу. Всі лікувальні та діагностичні процеси тим чи іншим чином пов'язані з водою. Проте є такі ситуації (наприклад, процедура гемодіалізу), коли від наявності проточної води залежить життя пацієнтів. Вартість робіт склала 92 тис. грн.

"Цей аварійний перехід дуже добре відремонтовано. Сподіваюся, ми надалі будемо використовувати його площі в цілях реабілітації людей. Крім того, вдалося зробити довгоочікуваний резервний водогін, який необхідний для безпеки людей. До прикладу, відділення штучної нирки не може працювати при перебоях з водою. Тож було замінено 1600 метрів труб. Діяльність лікарні поділяється на господарський та лікувально-діагностичний процеси, які не можуть існувати один без одного. Дуже хочеться створити для пацієнтів комфортні умови", – зазначила головний лікар Лариса Духневич.

Зі слів Ігоря Поліщука, потрібно буде виділити з міського бюджету 2,8 млн грн для нових ліфтів та треба купити новий рентгенапарат, який ще радянського зразка, зношений. А ще потребує ремонту бактеріологічна лабораторія, на це вже передбачені кошти у міському бюджеті.

Надрукувати
мітки:
коментарів