Поділитись:

У Луцьку розповіли про особливості цьогорічної подачі документів на ЗНО

Вівторок, 23 січня 2018, 15:15
У Луцьку розповіли про особливості цьогорічної подачі документів на ЗНО

Про специфіку цьогорічної подачі документів на ЗНО для випускників навчальних закладів Волинської області розповіли у вівторок, 23 січня, у стінах Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк пояснила усі тонкощі подачі документів та звернула увагу на ризики, які можуть трапитися при заповненні заяв на участь у цьогорічному ЗНО.

"На сьогодні в системі освіти і в системі ЗНО найголовнішим є це підготовка до початку реєстрації на основну сесію. Реєстрація почнеться 6 лютого і триватиме до 19 березня. Практично ми очікуємо у Волинській області понад 9 тисяч учасників. Оскільки цього року до випускників загальноосвітніх навчальних закладів додалися студенти ВНЗ I-II рівня акредитації і учні системи професійно-технічної освіти оскільки у них ДПА з одного предмету – українська мова та література, обов'язково буде проходити у формі ЗНО", - повідомила Середяк.

Сама сесія триватиме з 22 травня до 13 червня. А найбільш масовий предмет – українську мову та літературу, майбутні абітурієнти здаватимуть 24 травня.

Лариса Середяк розповіла, що варто зробити, аби зареєструватися на ЗНО.

"Потрібно підготувати певний пакет документів, який треба буде від навчального закладу всім разом надіслати до ЛРЦОЯО. А випускникам минулих років і випускникам коледжів і училищ, які вже мають атестат, бо він видається після 2-го курсу, особисто надіслати пакет документів, щоб отримати сертифікат. Бо саме сертифікат УЦОЯО є підтвердженням факту реєстрації", – зауважила директорка ЛРЦОЯО.

У кожному навчальному закладі є визначена людина, яка відповідає за реєстрацію. Вона має зібрати ксерокопії паспортів випускників. Кожен випускник має знати, які предмети він обиратиме. На сьогодні обов'язковим для всіх є українська мова та література, другим предметом на вибір, як ДПА, є математика або історія України і третій на вибір – вибір учня із переліку 11 предметів. Максимум на ЗНО можна зареєструватися на 4 предмети.

"Визначившись із переліком предметів, потрібно зайти на сайт УЦОЯО, там буде закладка "Реєстрація", і зареєструвати всі свої дані. Згенерується заява "Реєстраційна карта". Її потрібно буде видрукувати і вручну заповнити заяву, бо паралельно із заявою друкується такий "Контрольно-інформаційний листок". У ньому якраз є текст заяви і все те, що треба зробити для реєстрації. Цю "Реєстраційну карту" потрібно буде перевірити. До неї варто вклеїти 2 фото розміром 3x4см та додати ксерокопію паспорта. З начального закладу формується відомість, вона також генерується в програмі, і в цій відомості є список випускників школи. Там вказано, які предмети діти обрали як ДПА. Ця відомість друкується, директор ставить підпис, печатку, трикутовий штамп і пакет реєстраційних документів разом із відомістю необхідно надіслати у ЛРЦ. Ми це все опрацьовуємо і в школу надійде індивідуально стільки конвертів, скільки є випускників. Бо в кожному конверті буде сертифікат, реєстраційне повідомлення та інформаційний бюлетень. Фактом реєстрації є отримання сертифікату", – чітко пояснила Лариса Середяк.

Та додала, що якщо випускник не заповнив реєстраційну заяву добре, не вклеїв фотокартки, не поставив власний підпис, поставив галочку про додаткові умови, а медичної довідки не надіслав, то це пряма підстава для відмови у реєстрації.

Надрукувати
мітки:
коментарів