Поділитись:

Як перевірити якість вакцини проти кору

Середа, 24 січня 2018, 17:50
Як перевірити якість вакцини проти кору

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, як перевірити якість вакцини проти кору за зовнішнім виглядом флакона.

Про це вона написала у мережі Facebook.

"Ми впевнені у якості та безпечності вакцин, які закуповуємо за допомогою UNICEF Ukraine. Сьогодні українські діти отримують надійну вакцину КПК від кору, паротиту та краснухи – Пріорікс, виробництва Бельгії. Якість вакцини підтверджена ВООЗ. Безпечність вакцини також контролюється під час її доставки до України, регіонів та ваших поліклінік", – йдеться у дописі.

Також вона додала, що батьки можуть особисто впевнитися в надійності вакцини – для цього можна перевірити термоіндикатори, які показують, чи був дотриманий оптимальний температурний режим під час транспортування вакцини. Вони є на флаконі вакцини та у картці-індикаторі контролю холодового ланцюга.

"Термоіндикатор на флаконі – білий квадрат. Він демонструє, що під час зберігання вакцини не було підвищення температури. Термоіндикатор у картці – сіра позначка біля червоного вказівника ColdMark. Він показує, що вакцина не була заморожена. Якщо вони такого ж кольору, як на зображеннях, ваша вакцина в нормі. Робіть щеплення та отримайте свій захист", – пояснила Уляна Супрун.

Як перевірити якість вакцини проти кору Як перевірити якість вакцини проти кору

Надрукувати
мітки:
коментарів