Поділитись:

В Україні хочуть посилити покарання за підробку довідок про вакцинацію

Четвер, 25 січня 2018, 10:53
В Україні хочуть посилити покарання за підробку довідок про вакцинацію

Україні необхідно посилити відповідальність медичного персоналу за видачу фальшивих довідок про вакцинацію.

Про розробку таких законодавчих змін пише в.о. міністра охорони здоровя України Уляна Супрун в колонці для "Української правди. Життя".

"Ми почали розробку законодавчих змін щодо вакцинації, які чітко регламентують питання обов'язковості вакцинації, посилять відповідальність за відмову від вакцинації без медичних протипоказань, видачу фальшивих довідок і головне – забезпечать дотримання рівню якості вакцин, які використовуються в Україні та допоможуть сформувати лікарську культуру щеплення та поствакцинального контролю здоров'я", – зазначила очільниця МОЗу.

Вона навела статистику, що за останній рік в Україні захворіли на кір 6784 осіб, а померли 8 людей. Серед захворівших 86 % не були вакцинованими.

"Іноді нам кажуть: але ж серед хворих є 14 % вакцинованих.

На жаль, технічно неможливо перевірити, скільки з них мали підробні довідки, а це все ще є огидною та руйнуючою практикою в нашій країні", – пояснила Супрун.

За останніми соціологічними дослідженнями UNICEF, у 2017 році 84 % батьків сказали, що роблять щеплення згідно з календарем вакцинації, в той час як в 2014 році ця доля складала 63 %.

Надрукувати
мітки:
коментарів