Поділитись:

Взимку – "на стилі": як лучанка створює ексклюзивні теплі речі для модників (фото)

П'ятниця, 26 січня 2018, 20:00

Зима – це та пора року, коли аби не мерзнути та залишатися стильним, варто не абияк постаратися. І щоб не наткнутися в маршрутці на особу із такою ж шапкою, яку двоє придбали в місцевому ТЦ, лучани вирішують звертатися до професійних майстрів, які за короткий термін можуть зв'язати ексклюзивний і теплий шарф, і рукавички, і шапку. Саме таку умілу дівчину віднайшов у Instagram "Конкурент".

Ірина Шевчук (irashv_handmade) залюбки розповіла, що нині користується популярністю серед замовників та чи виконує вона "нереальні" замовлення.

СТАРТ

Майстриня розпочала розповідь з того, що ще в малому віці любила рукоділля. Нині ж дівчина, яка за професією еколог, здобуває ще й економічну освіту, а в'язання це хобі, яке переросло у дещо більше.

"Пам'ятаю, як малою спостерігала, як в'яже бабуся чи мама і просила навчити. З цього усе і почалося. Пізніше, десь у класі п'ятому, у моїй школі відкрився гурток із в'язання гачком, там я і отримала навички, які використовую зараз. Згодом заняття закінчились і я перестала цим займатись. А повернулася до цього минулого року, вирішила зв'язати шарф, потім шапку і все закрутилося. Знайомі та друзі почали запитувати, чи не могла б зробити для них і тут виникла ідея створити сторінку у Instagram", - розповіла Ірина.

Дівчина додала, що без підтримки рідних та близьких людей, які в неї вірили, вона не розпочала б свою діяльність.

"З'явились перші замовлення, перші задоволені клієнти. Оскільки зараз холодна пора року, то найбільш популярними є шапки та шарфи, проте замовлень на іграшки теж вистачає", - повідомила майстриня.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

"Я отримую задоволення від виготовлення виробів, тому охоче берусь за будь-яке замовлення,. Особливо люблю втілювати ідеї клієнтів, навіть ті, які на перший погляд здаються нереальними", - зізналася лучанка.

Тривалість виготовлення виробу залежить від об'єму та складності роботи. Шапку з шерсті майстриня може зв'язати за 2-3 години, шарф – за 1 день, а плед – за 5-6 днів. Щодо іграшок, то тут трохи складніше і вони потребують значно більше часу, однак дівчина завжди старається якнайшвидше догодити замовникам.

"Сама ношу свої вироби, шкода не завжди вистачає часу створити для себе щось нове. Моє натхнення – мої клієнти, коли читаю їх повідомлення після отримання замовлення, у мене виростають крила і розумію, що не дарма розпочала все це. Приємно робити людей трішки щасливішими і доводити, що навіть взимку можна виглядати стильно і водночас не мерзнути", - зауважила Ірина.

Та зізналася, що їй дуже подобається створювати іграшки для наймолодших, хоча це дуже відповідально. Вона використовує виключно якісні та гіпоалергенні матеріали, тому на всі 100 % впевнена у їх безпечності для дітей. До того ж, майстриня завжди враховує побажання клієнта, аби він отримав саме те, що очікує.

РОДЗИНКА

Своєю родзинкою Ірина Шевчук вважаю те, що створює всі роботи без схем.

"Кожна з робіт – унікальна! Навіть схожі між собою вироби не є ідентичними, вони різні. Я не виконую вироби по одній "заїждженій" схемі. Іноді сама дивуюся, як все це вміщується в моїй голові (сміється – ред.). Трапляється так, що заплющую очі і вигадую схеми майбутніх виробів та уявляю, як вони будуть виглядати в кінцевому результаті", - розповіла про унікальність власних в'язаних виробів Ірина.

СПІВПРАЦЯ

Дівчині поки не доводилося співпрацювати з магазинами, однак їй час від часу надходять пропозиції співпраці від блогерів.

"Я цілком відкрита до співпраці та розглядаю кожну з пропозицій. Це дозволяє не лише нести свої роботи в маси, але і заводити нові й цікаві знайомства", - пояснила лучанка.

ЦІНИ

Майстриня розповіла, що кожен виріб має свою конкретну ціну. А вартість залежить від складності та об'єму роботи. Але якщо людина замовляє вже не вперше, то Ірина з радістю робить знижки.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Як справжня дівчина, яка хоче розвиватися, майстриня розповіла, що конкуренції не боїться.

"Саме її наявність змушує працювати краще, впроваджувати щось нове та розвиватись, аби мої клієнти могли отримати тільки найкраще і не бути схожими на інших", - вважає лучанка.

А своїм конкурентам побажала успіху, адже це змусить її рухатися вперед.

ПЛАНИ

"Хотілося б збільшити об'єми роботи, в мріях є і власний бренд в'язаних речей, також з радістю я б навчала інших цьому ремеслу, як колись навчали і мене. Як у житті складеться – невідомо, можливо мрії стануть реальністю і в недалекому майбутньому наше місто збагатиться ще одним брендом чи школою з рукоділля", - оптимістично поділилася планами майстриня Ірина.

Надрукувати
мітки:
коментарів