Поділитись:

Волинська митниця готова до запровадження принципу "єдиного вікна"

Четвер, 25 січня 2018, 14:12
Волинська митниця готова до запровадження принципу «єдиного вікна»

На митному посту "Луцьк" митники та представники бізнесу обговорили питання "єдиного вікна" під час здійснення переміщення товарів через державний кордон України.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Під час зустрічі керівників Волинської митниці ДФС та територіальних контролюючих органів із представниками бізнесу та митними брокерами відбулося обговорення питання "єдиного вікна" під час здійснення державних видів контролю за переміщенням товарів через державний кордон України.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький підтвердив готовність установи до запровадження з 01 лютого 2018 року обов'язкового застосування цього принципу у разі електронного декларування. Нині показник здійснених оформлень товарів за принципом "єдиного вікна" у зоні діяльності митниці зріс вдвічі та становив у грудні 2017 року 55 %.

Водночас керівник відзначив надзвичайну важливість інформаційного обміну між митницею, іншими державними органами та учасниками зовнішньо-економічної діяльності. Він вказав на необхідність чіткого застосування алгоритму взаємодії з використанням електронних засобів передачі інформації, узгодження графіків роботи. Йдеться про Державну екологічну інспекцію та Головне управління Держпродспоживслужби в області.

Представникам бізнесу наголосили на необхідності резервування часу, достатнього для прибуття посадових осіб контролюючих органів до зон митного контролю у разі потреби здійснення огляду товарів та/або відбору зразків. Зокрема, орієнтовний час прибуття посадової особи для здійснення відповідного виду державного контролю до пункту пропуску становить 30 хвилин (режим роботи: цілодобово, без вихідних та святкових днів). До місця митного оформлення, у разі здійснення відповідного виду державного контролю на вимогу, у робочий час посадовець повинен прибути за 1 годину, а у позаробочий час, вихідні або святкові дні час узгоджується з контролюючим органом у кожному окремому випадку за попередньою заявою підприємства.

Зі слів суб'єктів ЗЕД та митних брокерів, частина проблемних питань, які виникають в процесі роботи за принципом "єдиного вікна", уже вирішена ДФС. Учасники зустрічі домовились, що у разі виникнення нетипових ситуацій терміново інформуватимуть митницю для оперативного пошуку спільних шляхів врегулювання та вжиття відповідних заходів.

Надрукувати
мітки:
коментарів