Поділитись:

У тергромаді на Волині пільговикам на проїзд даватимуть "живі" гроші

Четвер, 25 січня 2018, 14:50
У тергромаді на Волині пільговикам на проїзд даватимуть

У Княгининівській об'єднаній територіальній громаді цьогоріч кожен пільговик отримає на рік для проїзду 480 гривень.

Ідея надання адресної допомоги замість делегування у район повноважень розпоряджатися 300 тисячами гривень, передбаченими на пільговий проїзд, належить голові Княгининівської сільради Олені Твердохліб. Підтримав її і депутатський корпус, – інформує Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

У тергромаді на Волині пільговикам на проїзд даватимуть

У тергромаді на Волині пільговикам на проїзд даватимуть

"Отримавши "живі" гроші, громадянин-пільговик сам вибиратиме, якою "маршруткою" їхати, – розповідала голова Княгининівської сільської ради Олена Твердохліб. – Усі ці люди повинні буди в однакових умовах, адже серед них є багато таких, хто з певних причин не користується пільгою, хоча має на це право. Також серед пільговиків є діти з багатодітних родин, які живуть у Зміїнці та Милушах, куди не їздить "Шкільний автобус", тож із перевізниками уклали договори і Княгининівський НВК, який є окремою юридичною особою, сам оплачує довезення учнів до школи, але й від держави вони повинні отримувати гроші на проїзд".

Відтак, зваживши всі "за" і "проти", члени бюджетної комісії Княгининівської сільради вирішили розділити 300 тисяч гривень передбачених на пільговіперевезення як адресну допомогу між всіма пільговиками громади. Кожен із них, зі слів Твердохліб, отримає по 480 гривень на рік і зможе ними розпоряджатися на власний розсуд.

У тергромаді на Волині пільговикам на проїзд даватимуть

Сформувати "Положення про надання адресної допомоги", яке депутати затвердили на сесії, фахівцям із Княгининка допоміг консультант з бюджетних питань проекту "ПУЛЬС", Волинського РВ Асоціації міст України Василь Гром.

Фінансове нововведення у Княгининівській ОТГ перевізники сприйняли позитивно, а волинські громади, зокрема Боратинська ОТГ, неабияк зацікавилися практикою Княгининка щодо монетизації пільг, яку, можливо, згодом запровадять і в себе.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024