Поділитись:

Вакцинуватися не варто відмовлятися

П'ятниця, 26 січня 2018, 07:40

Робити щеплення чи ні? Сьогодні, коли кількість хворих на кір щодня невпинно зростає, тисячі батьків запитують себе: чи варто вакцинувати своїх дітей? Ми завжди робимо якийсь вибір, проте зробити його, коли справа стосується життя і здоров'я, не просто.

З одного боку вакцинація сприймається багатьма як всесвітня змова, покликана регулювати кількість населення планети. З іншого – тільки щеплення може захистити від поширення інфекційних хвороб, наслідки яких бувають дуже небезпечні. Як бути і кому вірити?

Раніше, за часів відсутності Інтернету, було все значно простіше: є календар щеплень, якого всім потрібно дотримуватися. Менше знаєш – краще спиш, як кажуть. Проте тепер, коли у вільному доступі є гігабайти інформації, зробити правильний вибір стало складніше. Що страшніше – сама хвороба і її можливі наслідки чи ускладнення, які трапляються після вакцинації?

Не додає впевненості і те, що часто до якості самої вакцини, завезеної в Україну, є багато запитань. Навіть медики "фільтрують" її – рекомендують одного виробника та радять уникати іншого. Тобто, знаючи, що якість вакцини "не фонтан", її все одно везуть у наші лікарні та поліклініки і щеплюють наших дітей. Без докорів сумління.

Ще один факт, який особисто мене насторожує: батьків змушують підписати папірець, який знімає будь-яку відповідальність з медиків. Тобто, якщо, не доведи Бог, вакцинація мала якусь побічну дію, лікарі і виробники ні до чого – все на совісті батьків. А як же якісь гарантії? А ніяк…

Наші діти потрібні тільки нам. Вибір за нами. Проте хто скаже, який правильний?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів