Поділитись:

На Волині експортують товари за спрощеною процедурою

Вівторок, 30 січня 2018, 13:54

Угодами про вільну торгівлю з країнами Євросоюзу, Європейською асоціацією вільної торгівлі та Канадою передбачені переваги та пільги в оподаткуванні імпорту українського походження.

Українське походження товару підтверджується сертифікатами форми EUR.1, які з 2016 року видають митні органи України. У Волинській митниці ДФС їх оформляють на митних постах "Ягодин", "Луцьк", "Ковель", "Володимир-Волинський", – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Упродовж 2017 року митницею було видано 1743 сертифікати, які підтверджували пільгові режими українського експорту до Польщі, Литви, Німеччини, Італії, Швейцарії. Також право видавати сертифікати мали торгово-промислові палати. Торік на Волині їх оформили близько 8 тисяч.

23 січня 2018 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 20.11.2017 №950 "Про затвердження порядку заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару форми EUR.1".

Цим наказом передбачено:

  • скорочення часу видачі сертифікатів до 8 робочих годин (строк видачі може бути продовжений до трьох робочих днів у разі усунення експортером причин для відмови у видачі сертифіката);
  • можливість подання заяви експортерами в електронній формі (подання паперової форми заяви при видачі сертифікатів);
  • застосування декларацій постачальника (виробника) для підтвердження преференційного походження товарів з України;
  • запровадження єдиного порядку видачі сертифікатів до країн ЄС та ЄАВТ (Швейцарія, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн), Чорногорії. Нині правила заповнення та видачі сертифікатів є ідентичними в усіх угодах про вільну торгівлю.

"Оскільки на 2018 рік дія Угоди про Генералізовану систему преференцій завершилась, митники очікують значного збільшення кількості звернень щодо видачі сертифікатів форми EUR.1. Ми готові до нових викликів і далі будемо сприяти експорту українських товарів через спрощення процедур та оперативність у видачі сертифікатів", – розповідає начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький.

Надрукувати
мітки:
коментарів