Поділитись:

На Волині зросла кількість ВІЛ-інфікованих

Четвер, 01 лютого 2018, 10:11
На Волині зросла кількість ВІЛ-інфікованих

Кількість ВІЛ-інфікованих у Волинській області, які перебувають на диспансерному обліку, на сьогодні становить 2 018 осіб.

Про це повідомляє "Громадське. Волинь".

Спеціалісти Інституту аналітики та адвокації проаналізували, скільки в регіонах України за півроку витратили місцевих бюджетних коштів на протидію ВІЛ-інфекції та СНІДу. За результатами аналізу, Волинська область займає 17-ту позицію за співвідношенням витраченого до виділеного.

"Моніторинг прогнозованих, затверджених та фактично витрачених коштів на заходи протидії епідемії допоможе визначити стан виконання регіональних програм протидії ВІЛ-інфекції. Сталість запланованих Загальнодержавною програмою послуг сьогодні залежить від кожного регіону України. Це рівняння з 27-ма невідомими, яке ми вирішили розв'язати. Отримані результати показують стан реалізації місцевих політик протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та пріоритетні напрямки фінансування кожного регіону. Аналіз містить порівняння прогнозованих та затверджених витрат, затверджених та фактично витрачених коштів", – кажуть в організації.

На думку організації, ця інформація допоможе встановити рівень виконання в областях основних засад Загальнодержавної програми щодо передбачуваного збільшення коштів з місцевих бюджетів на профілактику ВІЛ/СНІДу за умови зменшення надходжень з Глобального фонду.

На Волині зросла кількість ВІЛ-інфікованих

На Волині прогнозований бюджет затвердили на 90 % . За перше півріччя використали лише його п'яту частину.

"Ми взяли до уваги два основних напрямки, які найкраще демонструють ефективність виконання програми, – говорить аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – На заходи лікувального характеру грошей не використовували. Натомість, у сусідній Хмельницькій області, де кількість ВІЛ-інфікованих осіб менше, на це витратили 288 тис. грн".

На Волині зросла кількість ВІЛ-інфікованих

Зараз число ВІЛ-інфікованих у Волинській області, які перебувають на диспансерному обліку, становить 2 018 осіб. З минулого року їх кількість зросла. Для напрямку профілактичного характеру в регіоні виділили 109 тисяч гривень. За цим показником область займає 19-те місце.

Надрукувати
мітки:
коментарів