Поділитись:

30-метровий астероїд пролетить поблизу Землі сьогодні

Вівторок, 08 березня 2016, 17:18
30-метровий астероїд пролетить поблизу Землі сьогодні

Сьогодні, 8 березня, жителі Землі можуть спостерігати в телескоп астероїд – 2013 ТХ68, який пролетить в безпосередній близькості від нашої планети.

Астрономи запевняють, що його розміри і траєкторія не несуть жодної загрози для Землі. Розміри астероїда ТХ68 приблизно рівні челябинскому метеориту, який впав в 2013 році після зупинки в атмосфері Землі. Про це пише видання Ехо Москви.

ТХ68 був відкритий вченими в 2013 році. Деякий час астрологи вважали, що він може бути небезпечним для нашої планети, однак після того, як була досліджена можлива траєкторія його прольоту, інформація про небезпеку не підтвердилася.

Побачити астероїд ТХ68 можна буде тільки в телескоп. Його маршрут проляже на відстані від 5 мільйонів до 23 тисяч кілометрів від Землі. В NASA також заявляли, що ТХ68 не становить небезпеки для нас.

Вчені припустили, що якщо б астероїд ТХ68 все-таки впав в земну атмосферу, то потужність його приземлення і вибуху від нього була б у кілька разів сильнішою від вибуху Челябінського метеорита в 2013 році.

Надрукувати
мітки:
коментарів