Поділитись:

Нацполіція готує покарання для "домашніх дебоширів"

П'ятниця, 02 лютого 2018, 21:05
Нацполіція готує покарання для «домашніх дебоширів»

У грудні набув чинності Закон України "Про запобігання та протидію домашньому насильству".

Відтак Нацполіція розпочала приводити у відповідність до цього закону усі свої нормативно-правові акти – накази та бланки. Першим таким документом став проект бланку термінового заборонного припису для сімейних кривдників. Цей документ розроблено спільно з іншими зацікавленими відомствами, – інфомує прес-служба відомства.

Зі слів заступника начальника управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Нацполіціі Андрія Лабуня, ті повноваження, що їх надає поліцейському нововведене законодавство, передусім спрямовані на безпеку постраждалої від насильства особи.

"Порядок винесення термінового заборонного припису такий: поліцейський, оцінивши ризики і, розуміючи, що можуть бути більш тяжкі наслідки, виносить терміновий заборонний припис. Згідно з цим документом, правопорушник може бути зобов'язаний залишити місце проживання, йому може бути заборонено на вхід та перебування в місці проживання постраждалої особи, а також заборонено в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою. Термін дії такої заборони може становити до 10 діб", – сказав Андрій Лабунь.

Він додав, що впродовж десятиденного терміну потерпіла особа може звернутися до прокуратури чи суду, на оскарження таких дій.

Водночас заступник начальника управління дільничних офіцерів поліції навів кілька нових норм. Зокрема, якщо у дебошира є у власності зброя – не лише анулюється дозвіл на неї, а поліцейський разом з наданням термінового заборонного припису – має право вилучити зброю.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024