Поділитись:

Про вузькозорість

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 03 лютого 2018, 07:40

Переважно люди дивляться прямо (не в буквальному сенсі). Вони звикли споживати інформацію у чистому вигляді, так, як її подають. Без роздумів, без аналізу і без довідок. Як фаст-фуд: схопив – побіг.

Може, у цьому і є наша біда. Не в загарбниках, не у президентах, а в нас самих. Легко маніпулювати людьми, які не прагнуть знати більше. Сказали: поганий президент – значить, поганий президент, сказали, що підвищення цін на газ – зрада, то значить, зрада, сказали: представниця дитсадка випивала в робочий час – значить, випивала. А від нас ані заперечень, ані підтверджень – взагалі жодних аргументів. Адже ніхто не хоче вдаватися в деталі, зважати на обставини, які призвели до тих чи інших дій.

І не дивно, що закордонні вчені попереджають світ про загрозу так званої цифрової диктатури. Кажуть, на людях грають, як на музичних інструментах. Так і є. Ще трохи – і функція думати в людей зовсім атрофується.

І життя буде без сенсу, без смаку. Аби цього не трапилося, треба дивитися не прямо, а охоплювати усі 360 градусів. Ну принаймні старатися.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів