Поділитись:

Волинь тримається: школи України масово йдуть на карантин через грип

Субота, 03 лютого 2018, 13:05
Волинь тримається: школи України масово йдуть на карантин через грип

Із кожним днем зростає кількість шкіл, які змушені піти на передчасні канікули через грип.

В Україні через спалах захворюваності на грип та ГРВІ масово закриваються школи в різних містах. Станом на 3 лютого на карантин закрилися школи в Миколаєві, Мукачеві, Вінниці, Житомирі, Слов'янську, а також у Дніпропетровській області та на Закарпатті, - пише "Ракурс".

Перший обласний центр, який оголосив карантин через респіраторні вірусні захворювання — це Вінниця. Всі школи міста припинили працювати з 31 січня по 6 лютого. За даними департаменту охорони здоров'я, там з початку сезону вже перехворіли майже 23 тис. дітей.

На Закарпатті навчання призупинили в Берегівському та Виноградівському районах. Також з понеділка, 5 лютого, в усіх школах Мукачево оголошено карантин.

Влада Миколаєва оголосила карантин 2 лютого. У місті навчальний процес призупинено у закладах загальної середньої та позашкільної освіти, а також в муніципальному академічному коледжі, при цьому дитячі садки працюватимуть у звичайному режимі.

Також з 2 лютого на передчасні канікули підуть всі школи в Житомирі.

Понад сто класів через грип закрили в різних містах в Дніпропетровській області. Зокрема, школи закрили в Дніпрі, Кам'янському, Нікополі та Павлограді.

Ще на карантин пішли 38 класів в Запоріжжі, а в Слов'янську тимчасово закрито 13 шкіл.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомляють, що в Україні на грип та ГРВІ захворіло понад 181 тис. людей, що типово для цієї пори року.

Нагадаємо, що впродовж останнього тижня на грип та ГРВІ на Волині захворіли майже 5,7 тисяч осіб, що на 16 % ніж попереднього тижня. А учні Мишівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що в Іваничівському районі, з 2 лютого пішли на карантин.

Надрукувати
мітки:
коментарів