Поділитись:

У Луцьку автопротест власників машин на єврореєстрації (фото)

Неділя, 04 лютого 2018, 17:20

Близько двох сотень автівок з іноземною та українською реєстраціями проїхалися вулицями Луцька, аби привернути увагу влади до вимог українців – доступне розмитнення машин.

Громадська акція розпочалася 4 лютого о 13:00 біля гіпермаркету "Епіцентр", о 14:00 стартував автопробіг по Луцьку, пише Інформаційне агентство "Волинські Новини".

Завершальною зупинкою стала облдержадміністрація.

Керівник волинського осередку "Авто Євро Сила Волинь" Олександр Бідзюра зауважив, що запрошували на захід і владу.

"Наша акція проходить в рамках всеукраїнської, яка відбувається в усіх обласних центрах. Ми сюди запрошували представників влади, але, на жаль, їх немає. Тому, надіємося, що влада побачить і донесе столичним чиновникам, що нас в Україні - тисячі, й варто нарешті прийняти закон про доступне розмитнення", - розповів Олександр Бідзюра.

З'їхавшись до облдержадміністрації, учасники акції виступили та обговорили проблему. Зокрема вони зауважили, що вартість авто в тисячу доларів нині можна розмитнити у 2 тисячі доларів, натомість, як європейці платять у своїх країнах лише 20% від вартості машин. Також громадські активісти зауважили, що запрошували на захід й працівників Державної фіскальної служби, й те, що ніхто не прийшов – вважають за прояв байдужості до проблем громадян.

У мережі Facebook автомобілісти також коментували, що учасники пробігу самотужки перекрили частину дороги для пробігу.

Надрукувати
мітки:
коментарів