Поділитись:

Кожен другий випадок раку можна попередити, – волинські онкологи

Понеділок, 05 лютого 2018, 12:25

За статистикою щогодини від раку помирає 10 людей, кожен п'ятдесятий українець страждає від онкологічних захворювань, повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валерій Руцький.

Як інформують у Волинському обласному управлінні охорони здоров'я, ризик захворіти на рак впродовж життя в Україні має кожен 3-4 чоловік та кожна 5-6 жінка. Проте рак – не завжди вирок, кожен другий випадок захворювання можна попередити і навіть вилікувати. Необхідно лише регулярно проходити обстеження, навіть коли людина почуваєтеся добре, оскільки онкозахворювання, виявлене на ранніх стадіях, майже в 100% випадків гарантує одужання.

Головний лікар онкодиспансеру Юрій Малімон розповів, що на Волині у 2017 році зареєстрували 2720 випадків вперше діагностованого раку, а це – 7 випадків щоденно.

В п'ятірку найпоширеніших захворювань всього населення області за 2017 рік входять злоякісні новоутворення органів травлення, не меланомні злоякісні новоутворення шкіри, злоякісні новоутворення жіночих статевих органів, органів дихання та молочної залози.

Надрукувати
мітки:
коментарів