Поділитись:

Волинянам бракує вакцини проти кору

Середа, 07 лютого 2018, 12:55

У січні 2018 року на кір захворіло 19 людей. За оперативним даними, лише за останній тиждень занедужало 10 волинян, 9 із них – діти. Нині вакцина проти кору у дитячих медзакладах відсутня.

У Центрі профілактичних оглядів Луцької міської дитячої поліклініки людно. Десятки маленьких лучан тут щодня набувають імунітет методом щеплення. В обласному центрі відсутня необхідна вакцина. Нині в Луцьку профілактичні та протиепідемічні заходи проти цієї недуги тимчасово припинені, – інформує Волинська дирекція НСТУ.

Попри наказ Міністерства охорони здоров'я і проведення додаткової вакцинації від кору, краснухи і паротиту, на Волині досі лишається ще чимало дітей без щеплення. Це малюки, які досягли року і потребують планової вакцинації, та 6-річні діти, яким необхідна повторна вакцинація. Крім того, до лікарні звертаються і ті, хто взагалі не має щеплень та через протиепідемічний стан в країні хочуть уберегти своїх дітей від важких наслідків хвороби, каже заступник головного лікаря дитячої полікліклініки Наталія Кеда.

"У зв'язку з цим, підписаний наказ МОЗ щодо перерозподілу вакцин КПК з Запорізької області. На Волині очікується 5 тисяч доз даної вакцини вже найближчим часом", – повідомила Наталія Кеда.

Коли саме приїде вакцина на Волинь – невідомо. Як пояснила Наталія Кеда, ускладнюють її доставку погодні умови. Батьки можуть звертатися за необхідною інформацією в реєстратуру і до керівництва лікарні та відстежувати, коли вакцину привезуть, каже лікарка.

Надрукувати
мітки:
коментарів