Поділитись:

"Волиньторф" не програвав суд ОДА, – директор підприємства

Середа, 07 лютого 2018, 11:13

Директор ДП "Волиньторф" Іван Киричик зауважив, що Волинська ОДА не виграла судову справу. Львівський апеляційний суд не розглядав її по суті, бо вважає такою, на яку не поширюється юрисдикція адміністративних судів.

Тобто ДП "Волиньторфу" рекомендували звернутися до Господарського суду, – інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Натомість учора, 6 лютого, Волинська облдержадміністрація повідомляла про свою перемогу і закриття справи.

"Я дивуюся такому повідомленню. Навіть, якби й ОДА виграла у нас суд, то потрібно не радіти, а плакати, адже, таким чином, торфовики залишаються без роботи, а садочки та школи, які беруть в нас брикет, без опалення. Причин для радості не бачу", – прокоментував заяву ОДА депутат облради Іван Киричик.

Нагадаємо: державне підприємство "Волиньторф" відстоює своє право на роботу в суді, де відповідечем є Волинська обласна державна адміністрація.

Попередньо підприємство намагалося укласти договори оренди землі площею 182, 17 га під видобування торфу і подало клопотання до Волинської ОДА. Йдеться про дві ділянки, на які "Волиньторф" має ліцензію (термін дії було продовжено в цьому році, відповідно потрібні нові договори на оренду землі).

У липні 2017 клопотання "Волиньторфу" були задоволені. Але згодом голова ОДА підписав розпорядження, яким призупинив дії попередньо підписаних ним документів. Саме це розпорядження оскаржував "Волиньторф". Справу розглядав Волинський окружний адміністративний суд і визнав розпорядження голови ОДА протиправним.

Втім, юридична служба ОДА подала апеляцію. В облраді повідомили, що у Львові не розглядали справу по суті, а тому суд не надавав жодних оцінок позиції Володимира Гунчика.

Надрукувати
мітки:
коментарів