Поділитись:

Бюджетно-біткоїновий переполох у Волиньраді (фоторепортаж)

Четвер, 08 лютого 2018, 20:00

Головний поліцейський Волині Петро Шпига спокійно стояв за трибуною та очікував "нападів" у свій бік від "скаженої" активістки Оксани Марущак, коли сенсаційні речі почали лунати з вуст ректора Луцького національного технічного університету Петра Савчука.

"Петро Петрович Савчук", – досить дивно назвався науковець. Та далі мовив до Шпиги: "Прямо зараз в нашому університеті проводяться обшуки. Паралізовано роботу головного корпусу. Шукають біткоїни. Мені що робити? Їхати туди?"

Ректор залишився. Спускаючись ближче до місця, де він сидить, я помітив, як декан факультету бізнесу Надія Хвищун показує йому новину, яку я щойно зробив та опублікував на головній сторінці ІА "Конкурент".

"Господи, вони ж думають, що це до них "залетіли" чуваки з автоматами", – жахнувся я та поспішив заспокоїти своїх екс-викладачів, що фото ілюстративне.

Через дві години я знову підійду до Петра Петровича та покажу йому повідомлення від моєї колеги Валі Мельник, яка написала, що у виші заговорили про ймовірний арешт їхнього працівника.

"Все може бути, Руслане", – коротко прокоментував депутат та сказав, що після сесії відразу поїде до університету.

Ну а ми поки зосередимося на тому, що ще відбувалося у Волиньраді цього дня.

Петро Петрович Савчук та Петро Петрович Шпига><span class=Петро Петрович Савчук та Петро Петрович Шпига

***

Першим питанням порядку денного було проголосоване рішення про звернення до "високої влади" у Києві щодо перерахунку та виплати пенсії військовим пенсіонерам. Останні, до речі, за кілька тижнів до цього та й перед початком засідання пікетували будівлю обласної ради.

Після того, як в пост-обговоренні цієї ініціативи Ігор Палиця розкритикував колишнього Міністра оборони України Анатолія Гриценка за розкрадання армії, слово отримав лідер фракції "УКРОП" В'ячеслав Рубльов.

"Зважаючи на те, що голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Андрій Турак добровільно вирішив скласти свої повноваження, ми вносимо кандидатуру Ірини Вахович", – сказав він. Пропозиція, звісно ж, набрала необхідну кількість голосів, і завідувачка кафедри фінансів ЛНТУ взяла на себе високу відповідальність конструктивно впливати на бюджетні процеси в області.

Лідер Лідер "укропівців" Вячеслав Рубльов традиційно не сидить на місці... Справжній політик...

...як і Анатолій Вітів, який нависає над Василем Столяром...><span class=...як і Анатолій Вітів, який нависає над Василем Столяром...

...Який, своєю чергою, ніби хрещений батько, встигає вислухати свободівця Сергія Сівака...><span class=...Який, своєю чергою, ніби хрещений батько, встигає вислухати свободівця Сергія Сівака...

...Савчуку ж не до біганини залом. Він весь час цікавиться, яка ситуація з обшуками в його університеті...><span class=...Савчуку ж не до біганини залом. Він весь час цікавиться, яка ситуація з обшуками в його університеті...

...нова голова ...нова голова "бюджетки" Ірина Вахович дякує за довіру...

...а Володимир Гунчик мовчки дивиться в стіл.><span class=...а Володимир Гунчик мовчки дивиться в стіл.

Згодом під приціл депутатів по-черзі вийшли вже згаданий начальник ГУНП у Волинській області, генерал поліції третього рангу Петро Шпига та перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Виступи поліцейського раз-за-разом перебивала активістка Марущак зі своїми не відомими мені поплічниками.

"У відставку!" – викрикувала ця білява жінка у рожевій шапочці, перманентно у чомусь звинувачуючи правоохоронця.

"Ану покладіть плакати, не влаштовуйте цирк. Я вам потім надам хвилину для запитання", – гримнув на активістів Палиця.

Злісні активістки><span class=Злісні активістки

Своєю чергою Віталій Чуй був змушений слухати доволі незручні запитання від депутатів, зокрема про те, як працівники ДФС перешкоджають законному відшкодуванню ПДВ для підприємців. У підсумку звіт його структури перенесли на наступну сесію, щоб послухати безпосередньо керівницю Світлану Савчук.

"А Гунчик взагалі є на сесії?" – несподівано запитала Мар'яна Метельська в Костянтина Яворського.

"Є", – відповів він.

"То що це він весь час мовчить?" – додала дівчина.

"А що тут ще говорити?" – віджартувався Костя.

Коли нарешті підійшов час голосувати за бюджет області, нова голова профільної комісії Ірина Вахович сіла ближче до В'ячеслава Рубльова та запропонувала підтримати проект з правками членів комісії.

На відміну від сесії півторамісячної давнини, цього разу рішення було підтримано більшістю обранців громади. Більше того, депутати ще й затвердили давню мрію Михайла Імберовського – "Бюджетний регламент".

***

Після завершального гімну Петро Савчук майже миттєво зник із сесійної зали Волиньради та вже через 15 хвилин з'явився в стінах свого університету.

Тим часом прес-секретар департаменту кіберполіції Юлія Квітко розповіла "Конкуренту", що обшуки в ЛНТУ проходять в рамках розпочатого раніше кримінального провадження.

Ще через годину прес-служба прокуратури області розставляє всі крапки над "і":

"У результаті обшуку правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, флеш-носії та інше обладнання, яке, ймовірно, використовувалося для майнингу криптовалюти й було встановлене в одному з приміщень навчального закладу".

Ректору не позаздриш: його кабінет розносять, в коледжі обвалюється стіна і тепер ще й цей бюджетно-біткоїновий переполох на його голову...

Читайте також: МАФІОЗІ" ТА СІЧНЕВА СЕСІЯ ЛУЦЬКРАДИ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
10:30
13 лютого 2024
11:33
22 січня 2024
20 січня 2024
16:47
04 січня 2024
31 грудня 2023
02 грудня 2023
12:10
24 листопада 2023
08:03