Поділитись:

На Волині водії намагались "проскочити" залізничний переїзд на червоне

П'ятниця, 09 лютого 2018, 08:38
На Волині водії намагались

На Волині двоє водіїв виїхали на залізничний переїзд на заборонний сигнал світлофора, у результаті чого позбулися водійський посвідчень.

Про повідомляє прес-служба патрульної поліції у мережі Facebook.

Екіпаж патрульних виявив порушення правил дорожнього руху на залізничному переїзді у Ковелі. Водії Ford Focus і Ford Transit виїхали на залізничний переїзд на заборонний сигнал світлофора, тобто коли рух уже було заборонено.

За такі суттєві порушення на них оформили відповідні протоколи.

"У той час, як 59-річний водій визнав свою провину, 55-річний водій відмовився підписувати протокол. Відповідно до ч. 2 статті 123 КУпАП, в обох чоловіків вилучили посвідчення водія", – повідомив інспектор патрульної поліції.

Довідково:

Залізничні переїзди є найбільш складними елементами вулично-дорожньої мережі – це перетин двох видів транспорту (залізничного та автомобільного) на одному рівні. Насамперед, це місце підвищеної небезпеки, яка вимагає уваги, концентрації та неухильного дотримання ПДР. Є регульовані і нерегульовані залізничні переїзди. Регульовані обладнані звуковою та світловою сигналізацією (деякі ще і шлагбаумами).

Щорічно на залізничних переїздах України відбуваються випадки зіткнень рухомого складу з автотранспортом. Основними причинами скоєння даних ДТП є порушення водіями правил проїзду залізничних переїздів: ігнорування вказівок або сигналів чергового по переїзду, положення шлагбаума, звукових і світлових сигналів, дорожніх знаків. На жаль, деякі водії нехтують елементарними правилами безпеки, не розуміють, що поїзд розвиває таку швидкість, що зупинитися швидко не вийде.

Надрукувати
мітки:
коментарів