Поділитись:

Стережись бурулькопаду

П'ятниця, 09 лютого 2018, 07:40
Стережись бурулькопаду

"Дивись під ноги" – дуже слушна та актуальна порада, особливо взимку, коли кожен необережний крок може завести прямісінько до травмпункту. Проте слизькі доріжки, які не завжди посипані сумішшю солі та піску, – це далеко не найбільша небезпека, яка чатує на перехожих. Погляньте вгору – здоровенні бурульки, які ростуть з дахів будинків, – це справжня холодна зброя масового ураження.

Денна відлига і нічні заморозки – саме те, що потрібно для утворення крижаних бурульок. І ніхто не застрахований від того, що брила льоду може впасти на голову. Проте відповідальні за це таки є. За правилами, за технічний стан будівлі відповідає її власник. Якщо це житловий будинок і належить до комунальної власності міста, то відповідає місто і той ЖЕК, який обслуговує цей будинок.

Здавалось би, усе просто: є бурульки, є ЖЕК, якому вони "належать". Приїхали, збили – і справа вирішена. Але ж так не буває! То спецтехніки бракує, то працівників не вистачає, то бурульки надто швидко "ростуть"... У результаті – на дахах крижані стрижні, які будь-якої миті можуть встрягнути в чиєсь авто чи, що теж буває, травмувати чиюсь голову. І зеленка тут не завжди допоможе.

Звісно ж, найкращий метод боротьби з бурульками – плюсова температура. І саме цей засіб користується популярністю у працівників ЖЕКів. Але є одна проблема – на жаль, він не завжди доступний. Та навіть коли з даху висять півметрові бурульки, у бездіяльності наших комунальників не звинуватиш – вони знайшли альтернативне вирішення проблеми. Тепер на дверях під'їздів усе частіше з'являються оголошення: "Обережно! Загроза падіння бурульок!"

Тож не кажіть, що вас не попереджали!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів