Поділитись:

Колишній директор волинської шахти піде під суд через фінансові махінації

Середа, 09 березня 2016, 13:50
Колишній директор волинської шахти піде під суд через фінансові махінації

За заволодіння коштами підприємства судитимуть колишнього виконувача обов'язків директора шахти №9 "Нововолинська" ДП "Волиньвугілля".

Нововолинським відділом Володимир-Волинської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо посадовця ДП "Волиньвугілля", – повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Встановлено, що з червня 2012 по березень 2013 року посадовець із порушенням норм чинного законодавства видав сім наказів про преміювання працівників шахти, на підставі яких їм було незаконно нараховано та виплачено премії на суму 102 тисяч гривень.

Такими діями керівника підрозділу державному підприємству "Волиньвугілля" спричинено матеріальну шкоду на цю суму.

Наразі колишній виконувач обов'язків директора шахти обвинувачується в заволодінні чужим майном на користь третіх осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України).

Згідно зі статтею йому загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Надрукувати
мітки:
коментарів