Поділитись:

Кількість заяв від українців на роботу в Польщі збільшилася втричі

Понеділок, 12 лютого 2018, 08:52

За даними Міністерства праці Польщі, в 2017 році польські підприємці заявили про намір надати роботу для близько 1,7 млн ​​українців.

Повідомляється, що такі дозволи дають право працювати на законних підставах півроку протягом 12 місяців, – інформує РБК.

Кількість заяв на роботу, в порівнянні з 2016 роком, збільшилася більш ніж на третину. Тільки у першій половині 2017 року понад 91 тисячу дозволів отримали українці, що становить 85 % від усієї кількості. Ця кількість дозволів всього на 15 тис. нижча, ніж за весь 2016 рік.

"Хвиля міграції зі Сходу, крім зменшення дефіциту робочої сили, також позитивно впливає на стан системи соціального забезпечення завдяки внескам, які виплачують іммігранти. 308 тис. українців у кінці вересня 2017 були застраховані в Управлінні соціального страхування, їх кількість протягом року збільшилася приблизно на 130 тис.", – повідомляє видання.

До слоів, українці, які працюють у Польщі, – одна з найбільш помітних сил у польській економіці, за рівнем впливу на економічну ситуацію польської держави вони поступаються лише прем'єр-міністрові країни Матеушові Моравецькому, проте випереджують президента Анджея Дуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНЦІ ЗМОЖУТЬ ПРАЦЮВАТИ В ПОЛЬЩІ І ЗА НОВИМИ, І ЗА СТАРИМИ ДОЗВОЛАМИ

Надрукувати
мітки:
коментарів