Поділитись:

Заробіток на смітті: волинянка розповіла про "плюси" сортування

Вівторок, 13 лютого 2018, 12:54

Українці повинні сортувати сміття – до цього зобов'язує чинна норма Закону "Про відходи". Адже з 1 січня цього року забороняється захоронення на полігонах неперероблених побутових відходів.

Цей закон відповідає європейським нормам, однак і досі не розроблений механізм сортування сміття і не налагоджена переробка відходів. Про це розповідає родина Гуркіних із села Боратин Луцького району, – повідомляє ПАТ НСТУ ВРД.

Накопичення непотребу на звалищах Оксана Гуркіна вважає неправильним. Розповідає, що їздила до Польщі і побачила, що там ставляться до відходів свідомо.

"Це дає результати. Ми сортуємо на автоматі. Привчили своїх дітей, і якщо щось уже з'їли, папірчик куди викинути? І автоматично викидаємо, куди потрібно", – зазначила вона.

Рослинні, харчові відходи ідуть на добриво для городу. Зі слів Оксани Гуркіної, за місяць родина з чотирьох людей накопичує невеличкий мішечок пластику і 2 відра скла.

"Якщо назбирується пластик, потім вивозимо його у пункти здачі пластику, скло так само. Один раз за 3 місяці. Це нам не важко. Це цікаво", – додала жінка.

До повторного використання картону, паперу, пластику Оксана Гуркіна підходить творчо.Кошики, охайні скриньки, прикраси і навіть будиночки для домашніх улюбленців – усе сплетене з паперу. Зношений одяг жінка теж не викидає. Трішки креативу – і виходить килимок на лавку.

Раціонально і творчо використовувати те, що у багатьох просто викидається, – завдання не з легких. У Боратині, де живе ця родина, планують запроваджувати сортування сміття у школі й дитсадку.

Самі ж Гуркіни кажуть, що за півроку на склі виручають від півтисячі до семисот гривень. Пластику за три місяці здали на 50 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 березня 2024
15 лютого 2024
02 лютого 2024
01 лютого 2024
18 січня 2024
21 грудня 2023
20 листопада 2023
14 листопада 2023
17 жовтня 2023
12 жовтня 2023
08:00