Поділитись:

"Чорна пантера": чи варто дивитися новий фільм MARVEL (рецензія)

Субота, 17 лютого 2018, 10:00

Подивитися нову стрічку про чергового вигаданого Стеном Лі персонажа видавництва MARVEL варто. "Чорна пантера" не готова вражати, проте вона забезпечує вас хорошим настроєм та переважно позитивними враженнями після виходу із кінозалу.

Що в нас із сюжетом? Все починається відразу після завершення подій, які ми бачили у фільмі "Перший месник: протистояння". Король Т'Чалла (гра Чедвіка Боузмана не привертає особливої уваги і головний герой виходить не таким харизматичним як Тоні Старк, Тор або Капітан Америка) повертається додому у Ваканду (вигадана країна, прихована від зовнішнього світу та знаходить десь на території Північно-Східної Африки).

Тут він змушений відстоювати свій трон від претендента (безсумнівно, що Майклу Б. Джордану краще грати таких хлопців, як син Аполло Крід, оскільки суперзлодій із нього – не дуже), який несподівано появився "з під землі". З цього моменту розпочинається боротьба за Ваканду, яка сповнена рукопашними бійками, гарними та трішки кислотними візуальними ефектами та пейзажами і драматичними моментами типу: "Краще загинути, ніж жити в неволі".

То чому фільм все ж таки варто подивитися? Це нова історія, яка допоможе в подальшому детальніше та краще розуміти весь всесвіт Марвелу (в будь-якому разі, всі ми дивилися ганебний третій Тор).

Незважаючи на доволі бляклу та нецікаву гру головних персонажів, інша ситуація з другорядними акторами: Енді Серкіс та Мартін Фріман блискуче справляються зі своїми завдання та додають картині важливої колоритності. Особливо це стосується Енді. Бандит та торговець зброєю Улісса Кло в його виконанні захоплює та змушує вболівати за злодія та лиходія. Шкода, що його хвилин у фільмі доволі обмежені. Окрім цього, фільм витягують милі для ока локації та цікаві й колоритні постаті "без цитат", тобто так звана "масовка" на задньому плані.

Резюме. Якщо ви прихильник Марвелу або просто людина в темі, то фільм вас залишить байдужим і ви можливо будете трішки "плюватися", щоб підкреслити те, як сильно ви розчаровані. Якщо ви неупереджений глядач, ви точно не розчаруєтеся та будете задоволені своїм візитом у кіно.

Оцінка: 6 з 10.

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру "Multiplex".

Надрукувати