Поділитись:

Українці почнуть втрачати субсидії, - експерт

Субота, 17 лютого 2018, 16:29
Українці почнуть втрачати субсидії, - експерт

Для того щоб погасити борги за субсидіями, держава може через підняття мінімальної заробітної плати позбавити частину людей пільг.

Таку точку зору в коментарі висловив експерт паливного ринку, директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев. Повідомляє businessua

"Мені досить складно сказати, яким чином будуть погашатися борги за субсидіями і пільгами. Оскільки поки що жоден з використовуваних механізмів не є настільки ефективним, щоб ці борги скорочувалися, поки що вони лише збільшуються. В принципі, теоретично це можна зробити, збільшивши обсяг відрахування з державного бюджету, оскільки зараз курс національної валюти вже дещо відрізняється від того, що планувалося в бюджеті. І інфляція теж буде вищою. Швидше за все, бюджет у гривневому вираженні до кінця року буде перевиконано. Теоретично можна пустити різницю на погашення боргів. Другим шляхом може бути обнулення боргів чи їх реструктуризація, оскільки мова йде головним чином про державні підприємства або підприємства з досить значною часткою державної власності", – заявив експерт.

За словами Г. Рябцева, є ще один шлях: це збільшення мінімальної заробітної плати і, як наслідок, скорочення кількості осіб, які будуть отримувати субсидії в наступному опалювальному сезоні.

"Але якщо оцінювати ті заяви, які звучали раніше (всілякі обіцянки, які лунали в минулому і позаминулому році), слід досить обережно оцінювати реальність цих заяв Гройсмана", – зазначив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
31 грудня 2023
25 грудня 2023
16 грудня 2023
10 грудня 2023
07 грудня 2023
21 листопада 2023