Поділитись:

"Забивайте" на критиків і творіть космос

Вівторок, 20 лютого 2018, 07:40

Ще величний Оскар Уайльд писав про критиків, які нічого не вміють робити. Значно краще ж висловлювати думку про те, що картина – повна мазня, коли сам й пензля в руках не тримав, що поезія – жалюгідні рядки, які позбавлені сенсу, змісту і здорового глузду, коли сам не зможеш підібрати рими до слова "ранок", що здатність створювати шоу – цирк на дроті і суцільне позорище, коли сам соромишся свого відображення у дзеркалі. Таких прикладів можна навести ще 100500. Однак, напевно, кожен із нас не з чуток знає, як це – чути сміх, опісля старань і захоплення цікавою справою. Зазвичай після критики це захоплення залягає на дно і може вже ніколи не виплисти на поверхню. Так потонула не одна мрія стати музикантом, балериною, науковцем, поетом, артистом…

Ви, певно, зараз хочете посперечатися і нагадати, що існує й конструктивна критика, яка об'єктивно оцінює дію, ситуацію, позицію. Відповім – що це вже не критика, а допомога. Реальна допомога, яка словом породжує дію чи позитивну зміну.

Критика ж, своєю чергою, має на меті потопити-розтоптати-розкришити всю мотивацію і добрі наміри. Вона руйнує все із насолодою! Хтось не може прожити й дня, аби не зробити комусь критичне зауваження, не висловити невдоволення на Facebook-сторінці, не написати гнівний коментар під новиною у ЗМІ чи під відео у будь-якого блогера. Критика всюди. І якщо люди переконані, що краса врятує світ, то критика його знищить за 2 секунди.

Однак, існує щось таке, що здатне побороти всіх безтолкових критиків – це віра! Віра в свої сили, талант, невипадковості, мрію, майбутнє. Саме її хука справа не може витримати критика. Тому "забивайте" на всіх критиків, які свого часу захоронили свою мрію, і творіть щось своє – нестандартне, космічне, дивне, особливе і креативне. Тіште себе – дозвольте собі таку розкіш.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи тих ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів