Поділитись:

Луцький зоопарк прихистив за рік 39 тварин

Середа, 21 лютого 2018, 09:25

Луцький зоопарк упродовж 2017 року став прихистком для поранених та скалічених птахів і тварин, яких приносять небайдужі відвідувачі.

Зокрема, у 2017 році на утримання зоопарку принесли 8 білих лелек, одну європейську норку, рожевого пелікана, двох хатніх сачів, пару сірих сов, 4 боривітри, трьох звичайних канюків, одного журавля, 5 білих лебедів, двох піщаних білок та 10 декоративних кроликів. Про це зазначено у доповіді директора зоопарку Людмили Денисенко. Звіт розглядав виконавчий комітет 21 лютого.

Усім тваринам була надана допомога та проведено лікування. Тих, які одужали, випущено назад у природне середовище. А ті тварини, які не здатні самостійно жити та здобувати собі харчі, або ті, які можуть стати легкою здобиччю хижаків, лишаються жити у зоопарку.

У 2016 році Луцький зоопарк разом із Рівненським взяли активну участь у порятунку тварин (бурих ведмедів, чорнобурої лисиці, рисі) з пересувного зоопарку, залишеного напризволяще у м. Дубровище Рівненської області. Відтоді тварини, після проходження карантину та реабілітації, залишились у нашому зоопарку.

Надрукувати
мітки:
коментарів