Поділитись:

У Польщі українців побили за національність

Середа, 21 лютого 2018, 17:30

В одному з міських автобусів Варшави чоловік зачепив і побив двох українців у зв'язку з їхньою національністю.

Спочатку агресор відштовхнув одного з них, а потім почав завдавати удари кулаками в голову, ображаючи їх через їхню національністю, – інформує Польське радіо.

Нападнику вдалося втекти. Однак поліція затримала 27-річного чоловіка, якому вже висунуто звинувачення у побитті на національному ґрунті. Агресору загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Інцидент почався відразу після того, як вони ввійшли у прибулий транспортний засіб однієї з міських ліній.

"Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув тілом якийсь чоловік. Коли автобус почав рух, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм удари кулаками в голову. Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів", – розповілапідкомісар Марта Сульовська з Районної комендатури поліції.

Нападник використовував вульгарну і образливу лексику. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг. На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих до лікарні. У зв'язку з отриманими синцями та ранами голови чоловікам наклали шви.

Поліції досить швидко вдалося знайти та затримати зловмисника. Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. За це агресору загрожує до п'яти років ув'язнення.

Надрукувати
мітки:
коментарів