Поділитись:

Рада адвокатів Волинської області стала на захист звинуваченого у хабарництві колеги

Понеділок, 26 лютого 2018, 14:45

Рада адвокатів Волинської області направила звернення в Генеральну прокуратуру України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини та Голові НААУ через численні порушення, пов'язані з затриманням адвоката Павла Лозовського.

Про цеповідомляється на сторінці Ради адвокатів у мережі Facebook.

За інформацією Ради адвокатів, 23 лютого 2018 року о 14.26 год. в піцерії "Теревені" по вул. Лесі Українки у м. Луцьку, адвоката Павла Лозовський затримали при обставинах, які, як вбачається з показань останнього в судовому засіданні 25.02.2018 року, мали явно провокативний характер.

"В порушення п.12 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" рада адвокатів регіону не була повідомлена про затримання адвоката", – йдеться у повідомленні.

Того ж дня приблизно о 15.00 год. в житло адвоката Лозовського проникли невідомі особи, які в подальшому виявилися працівниками правоохоронних органів.

"При цьому чинилися психологічний тиск та перешкоди в користуванні майном щодо дружини Лозовського П.А. – Лозовської В.В. Викликані Лозовською В.В. працівники поліції не відреагували на вказані порушення", – додають в Раді адвокатів.

Окрім того, 23 лютого 2018 року після 21.30 год. в помешканні адвоката Павла Лозовського провели обшук. Про це також не повідомили Раду адвокатів, що є істотним порушенням гарантій адвокатської діяльності.

"24.02.2018 року о 17.05 год. з порушенням термінів, встановлених ч.2 ст.278 КПК України, адвокату Лозовському П.А. було вручене письмове повідомлення про підозру. При цьому письмове повідомлення було вручене прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури, а не прокурором області, як передбачено п.13 ч.1 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність, що є істотним порушенням прав адвоката та гарантій адвокатської діяльності", – зазначають юристи.

25 лютого 2018 року слідчий суддя Луцького міськрайонного суду відмовив у клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Лозовського П.А. та обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання; підозрюваного звільнили з-під варти у залі суду. Однак відразу після оголошення ухвали судді Лозовського повторно затримали у залі суду. І знову ж Рада адвокатів регіону не була повідомлена про затримання.

"Вважаємо, що повторне затримання адвоката Лозовського П.А. в залі суду після оголошення ухвали про його звільнення, є психологічним тиском на адвоката. Істотні порушення прав адвоката Лозовського П.А. у роботі правоохоронних органів є небезпечною практикою, яка перекреслює цілі судової реформи та ставить під сумнів один з ключових принципів правової держави – реальні гарантії дотримання прав та основоположних свобод громадян", – підкреслюють у Раді адвокатів.

З приводу цих порушень Рада адвокатів Волинської області направила звернення в Генеральну прокуратуру України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини та Голові НААУ.

Нагадаємо: 23 лютого 2018 року викрили адвоката, який у змові із своїм рідним братом – одним із керівників Волинського окружного адміністративного суду, одержав неправомірну вигоду в сумі 3600 доларів США за позитивне вирішення адміністративного позову.

Надрукувати
мітки:
коментарів