Поділитись:

Підприємство "Зендер-Україна" через ситуацію в країні два роки нормально не функціонує

П'ятниця, 11 березня 2016, 09:51
Підприємство

Підприємство

Товариству з обмеженою відповідальністю "Зендер-Україна", яке видобуває сапропель у водоймах Волині, погодили продовження до 2032 року гірничого відводу.

Підприємсво, яке працює в основному на експорт, через події в країні втратило багатьох клієнтів. Про це розповів керівник Ігор Середюк на засіданні сесії Волинської облради 10 березня.

Ігор Середюк розповів, що через події в Україні підприємство знаходиться в стадії консервації вже два роки. Проте вони планують розвиватись і замість восьми працівників, які є зараз, планують розширити штат до сорока. У підприємства є своя технологія видобування сапропелю з дна озера, ця технологія не шкодить екології.

"Зараз в нас працює вісім чоловік, ми змушені тримати охорону, оскільки підприємство віддалене від населених пунктів. Ми утримуємо за власний кошт гідроспоруди, які розміщені на водоймах. Коли ми працювали на повний робочий день, то у нас було задіяно 60 людей", – сказав Ігор Середюк.

Також він зауважив, що підприємство здійснює свою діяльність з 2012 року, а продукцію отримали лише у 2013 році. З огляду на те, що підприємство в основному експортувало свою продукцію, через події в Україні воно втратило значну частину прибутку. Адже багато контрагентів розірвали з ними зовнішні контракти

Проте зараз їхня продукція представлена в усіх великих супермаркетах України.

Депутат Валерій Діброва попросив колег проголосувати за проект рішення, адже видобування сапропелю – це вигідний екологічний проект, тому підприємству, яке хоче працювату треба йти на зустріч.

Депутати проголосували і погодили акт про надання гірничого відводу терміном дії до 19 листопада 2032 року підприємству "Зендер-Україна".

Надрукувати
мітки:
коментарів