Поділитись:

McDonald's, дороги та мультиборди: Собуцький про те, куди вкладати гроші у Луцьку

Вівторок, 27 лютого 2018, 20:00
McDonald's, дороги та мультиборди: Собуцький про те, куди вкладати гроші у Луцьку

Цього разу про гроші "Конкурент" розмовляв із депутатом Луцької міської ради Миколою Собуцьким. Молодий політик поділився власним баченням на те, що у місті потребує негайного капіталовкладення, розповів про свої перші заробітки та зізнався, чи брав хабарі.

– Чим пахнуть гроші?

Я народився в селі, де в моїх батьків є фермерське господарство. Із самого дитинства я там працював і допомагав рідним. Тому мої перші гроші були зароблені тяжкою працею. Не знаю, чим пахнуть, але я заробляв, можна сказати, кров'ю і потом.

Яким був перший заробіток? Що ви робили та чи пригадаєте суму?

Батьки ще в школі давали кишенькові гроші. Однак серйозніші суми були, коли я допомагав їм на господарстві, а вони за це наприкінці сезону платили. За ті кошти я купив собі перший мобільний телефон "Ericsson". Не пам'ятаю, який це був рік.

Ви й нині допомагаєте у веденні господарства та є депутатом Луцької міської ради, то все ж таки, яка праця повинна оплачуватися краще: фізична чи розумова?

Тут все залежить від ситуації. У житті траплялося так, що було тяжко знайти толкових фахівців у певних галузях. Тому вважаю, що все ж розумова праця має бути більш оплачуваною, ніж фізична.

Що в сучасному світі не можна купити за гроші?

Здоров'я. У моїх знайомих було так, що вони були багатими людьми, але нині їх вже немає на цьому світі. І їх навіть не врятували тоді гроші. А це молоді люди.

Вам пропонували хабар? Якою була сума?

Пропонували. Суму не назву, бо я його не брав!

Що в Луцьку потребує негайного капіталовкладення?

"McDonald's" (сміється, – К.) Зараз же тема така: сквер чи "McDonald's". І через це в Луцьку люди поділилися на дві категорії. Взагалі багато що потребує грошей. От освіта потребує мультибордів. Та Луцьк всюди потребує капіталів. І ремонт доріг, в нас же не ідеальні дороги, ремонт прибудинкових територій, освітлення. В нашому місті є куди вкладати гроші.

Якими якостями повинен володіти ідеальний політик?

Першочергово, це має бути людина, яка йде не за своїми "шкірними" інтересами. Бо ж у ВР йдуть, щоб прикритися мандатом недоторканості і вирішувати й розвивати бізнесові справи. Там більша частина депутатів – мільйонери, які мають свій інтерес. Так і в міській раді. Я не кажу, що людина не має бути бізнесменом, але це не має переплітатись. До того ж ідеальний політик має бути справедливою, чесною і щирою людиною, яка не створює ніяких закулісних ігор, а є повністю відкритою.

Що мрієте купити найближчим часом?

Квартиру, напевно. В мене просто така ситуація: живу з батьками і мрію про власне житло. Хочу одружуватися в майбутньому, створити сім'ю, але не маю житлової площі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів