Поділитись:

Переглянувши "Гру престолів", свідок у суді зізнався в брехні (відео)

Середа, 28 лютого 2018, 18:18
Переглянувши

Свідок у резонансній справі про хабарництво у лікарні змінив свої свідчення після перегляду серіалу "Гри престолів" і сповіді.

Про це повідомляє "Zaxid.net".

28 лютого на засіданні Личаківського районного суду Львова у справі екс-заступниці головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Наталії ван Доеверен, яку підозрюють у хабарництві, з'явився свідок, який зізнався у неправдивих свідченнях.

На суді свідок Дмитро Бадьора заявив, що попередні його зізнання у даванні хабара Наталії ван Доеверен є неправдивими. Свідок уточнив, що 300 доларів він насправді давав лікарці Руслані Іваночко, яка у 2014 році лікувала його маму. Ці гроші, з його слів, лікарка розділила із завідувачкою відділу гемодіалізу Оксаною Русин.

Згодом у 2017 році з ним зв'язалися працівники УБЕЗу (тепер - управління захисту економіки Нацполіції), які його попросили засвідчити факт давання хабара Наталії ван Доеверен. Позаяк він був у пригніченому стані через смерть матері, чоловік погодився на цю пропозицію.

На запитання, чому він зараз вирішив змінити свої свідчення, Дмитро Бадьора заявив, що його надихнув персонаж серіалу.

"Коли я дивився фільм "Гру престолів", шосту частину, і там Джон Сноу сказав золоті слова, що брехнею ми війну не виграємо. Брехня породжує ще більшу брехню. Ви брехнею корупцію не поборете. Тепер я спростовую ту свою брехню", ‒ сказав на засіданні суду Дмитро Бадьора. З його слів, сказати правду у суді йому також порадив священик на сповіді.

На суді також з'ясувалося, що лікарку ван Доеверен затримували в той момент, коли їй начебто давала хабар теща працівника УБЕЗу.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 6 березня.

Надрукувати
мітки:
коментарів