Поділитись:

Керівник "Нафтогазу" запропонував знизити температуру в приміщеннях

П'ятниця, 02 березня 2018, 09:02
Керівник

Зниження тиску на вході в українську газотранспортну систему призвело до того, що наразі ГТС працює на максимальних рівнях навантаження.

Про таке в ефірі "5 каналу" сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Газу достатньо, в нас велика підземка. Проблема в тому, що через падіння тиску на вході системи нам дуже важко підтримувати і транзит, і внутрішнє споживання. Система працює на максимальних рівнях навантаження", – сказав він.

Керівник "Нафтогазу" пропонує українцям знизити температуру у приміщеннях на один-два градуси для того, щоб уникнути кризової ситуації в енергетиці і не дати президенту Росії Володимиру Путіну можливості реалізувати свій план "газового шантажу".

"Про що ми б пропонували подумати споживачам – це їхня добра воля, але знову-таки – щоб не дати Путіну знову реалізувати свій план "газового шантажу", є дуже простий захід: на один градус зменшити температуру вдень і на два – вночі, а підприємствам упродовж двох вихідних днів не обігрівати приміщень", – зазначив Коболєв.

Він зауважив, що такі заходи особливо не вплинуть на комфорт або продуктивний процес, але дадуть змогу скоротити добове споживання на 8-10 %.

"Цього вистачить, аби повернути режим роботи системи в комфортний і спокійний. Зараз цей режим коштує нам не тільки навантаження працівників, а й додаткових втрат газу, які також будуть передані "Газпрому" для оплати. Але з точки зору уникнення кризової ситуації і з точки зору нас як споживачів, які вміють себе контролювати, це був би дуже корисний захід для всієї країни", – наголосив голова "Нафтогазу".

Надрукувати
мітки:
коментарів