Поділитись:

Давайте будувати Європу навколо себе, – Геращенко про євроінтеграцію (відео)

Неділя, 04 березня 2018, 19:00

Підлі дії колишньої "Партії Регіонів", Януковича, а часто і тих партій, лідери яких себе називають демократичними, відтермінували поступ України до Європейського Союзу і НАТО, і зараз нам потрібно наростити темп і докласти значно більше зусиль для того, щоб стати їхніми повноправними членами.

Про це розповіла Голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко в ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь".

Чотири роки тому Майдан зібрався з представників різних вікових і соціальних категорій задля одного – не дати тодішній владі змінити вектор країни. Відтоді Україна чітко зафіксувала свій напрямок і своє право на визначення зовнішньої політики. Сьогодні, зі слів Ірини Геращенко, зростає підтримка не тільки європейського вектора, а й євроатлантичного. Але в умовах війни це дуже непросто.

Якщо говорити про ключові досягнення, то важливим є питання підписання Угоди про асоціацію з ЄС. В ній чітко розписані ті сфери, в яких Україна має змінитися: це зміна силових структур, медицини, освітньої сфери, велика увага до екології, якій в нас ніколи не приділялася увага.

"У нас розпочалася ключова робота по змінах в законодавстві в сільському господарстві, в переробній промисловості... Екологія, харчі, які вживають українці, відповідають високим європейським стандартам якості. Це рутинна почалася робота", – зазначила депутат.

На сьогодні в питаннях євроінтеграції вже є певні досягнення, зокрема вдалося серйозно посилити українську армію, і крок за кроком вона буде змінюватися, щоб наблизитися до стандартів НАТО; ухвалюються закони, які дозволять лібералізувати українську економіку, аби бізнес міг працювати більш вільно.

Залишається важливим питання боротьби з корупцією. Зараз створені всі відповідні антикорупційні структури, на порядку денному – питання створення антикорупційного суду.

"Важливо, щоб ці структури працювали не залежно ні від кого – ні від президента, ні від парламенту. Щоб там не сиділи в приймальні депутати, які є хороші, є погані, а хтось "дає поради" антикорупційним структурам", – зауважила Ірина Геращенко.

Дуже важливим досягненням є запровадження безвізового режиму.

"Тепер важливо, щоб ми бачили світ і усвідомлювали, що Європа починається з твого будинку, з твоєї хати, квітів на подвір'ї, а не з купи сміття... Давайте будувати Європу навколо себе, щоб наблизитись до неї", – підсумувала політик.

Надрукувати
мітки:
коментарів