Поділитись:

Прокуратура програла апеляцію у справі адвоката Лозовського

Понеділок, 05 березня 2018, 14:02
Прокуратура програла апеляцію у справі адвоката Лозовського

Апеляційний суд Волинської області не задовольнив дві апеляційні скарги прокуратури у справі адвоката Павла Лозовського, якого разом із братом Олександром Лозовським затримали за звинуваченням у хабарництві.

Судове засідання відбулося 5 березня, – повідомляє ІА ВолиньPost.

Прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення Луцького міськрайонного суду, яким Павлу Лозовському обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Прокурор вимагав скасувати це рішення та призначити адвокату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів із альтернативою внести заставу у розмірі 80 прожиткових мінімумів, що становить понад 140 тисяч гривень.

Свою скаргу прокурор мотивував тим, що Лозовський може переховуватись, виїхати за кордон, здійснювати інші тяжкі злочини або ж, маючи багато знайомств серед суддів та прокурорів, чинитиме вплив на досудове розслідування, зможе домогтися знищення деяких документів, впливатиме на свідків, підкуповуватиме їх, умовлятиме тощо.

Натомість захист наполягав: рішення суду І інстанції залишити без змін. Адвокат Олег Усаченко розповів, що скарга є безпідставною, оскільки апелянти не навели переконливих доказів, що Павло Лозовський зможе здійснювати зазначені дії. Адвокат Борис Шумський запевнив, що підсудний не має наміру покидати країну та зацікавлений сприяти розгляду справи, а Ольга Юнчик озвучила про порушення, які були при затриманні Лозовського та врученні йому підозри.

Врешті Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури та залишив без змін ухвалу Луцького міськрайонного суду про звільнення Павла Лозовського під особисте зобов'язання.

Цього ж дня суд розглянув ще одну апеляційну скаргу прокуратури на ухвалу слідчого судді, якою визнали незаконність затримання, і якою відмовили у задоволенні клопотання щодо зміни запобіжного заходу. Її суд також не задовольнив.

Перше рішення є остаточним та не може бути оскарженим, а друге апелянти можуть оскаржити у Верховному Суді України.

Нагадаємо: 23 лютого в прокуратурі заявили, що під час одержання хабара 3,6 тисяч доларів правоохоронці затримали одного із керівників Волинського окружного адмінсуду та його брата-адвоката – Олександра та Павла Лозовських.

У суді прокоментували дії силовиків та заявили, що вони погрожували та тиснули на працівників установи.

Рада адвокатів Волинської області направила звернення в Генеральну прокуратуру України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини та Голові НААУ через численні порушення, пов'язані з затриманням адвоката Павла Лозовського.

25 лютого суд звільнив Лозовського з-під варти, однак відразу після цього його знов затримали.

26 лютого прокуратура просила в суду призначити тримання під вартою на 60 діб або ж заставу 140 тисяч гривень, однак суддя відмовив та вирішив звільнити затриманого з-під варти.

Надрукувати
мітки:
коментарів