Поділитись:

Пожежники пояснили, чи є небезпечними натяжні стелі в дитячих садочках

Понеділок, 05 березня 2018, 17:25

Для того, аби визначити небезпеку загоряння натяжної стелі, варто дізнатися рівень горючості матеріалу, з якого вони зроблені.

Про це ІА "Конкурент" розповіли у прес-службі управління ДСНС України у Волинській області.

Варто нагадати, що батьки дітей, які відвідують ДНЗ №27 у Луцьку, не впевнені в надійності натяжних стель. Про це вони повідомили на платформі "Відкрите місто".

Користувач Артур Василевський додав, що такі стелі вже встановлені у цьому ДНЗ у коридорах, тобто на шляхах евакуації.

"А це категорично заборонено правилами пожежної небезпеки", – акцентував увагу дописувач.

У ДСНС пояснили, що першочергово варто визначити групу горючості цих стель (Група горючості – класифікація матеріалів за здатнітю до самостійного горіння, – К.). Загалом це мав би визначити виробник цих стель.

Однак, якщо цього немає, то це можна визначити шляхом здачі зразків в дослідно-випробувальну лабораторію, яка, до речі, діє в Луцьку. Саме в лабораторії можуть визначити групу горючості і встановити, наскільки ця стеля є небезпечною чи навпаки.

До того ж в правилах ДБН (Державні будівельні норми, – К.) є різна група горючості для різних приміщень: на шляхах евакуації – одна, а в самому приміщенні – інша. Бо є натяжні стелі, які не становлять загрози пожежної небезпеки, а є такі, які дійсно можуть зайнятись.

Надрукувати
мітки:
коментарів