Поділитись:

Священнослужитель з Волині намагався переправити в Росію 65 тисяч доларів?

Середа, 07 березня 2018, 13:50

У Волинській Єпархії УПЦ повідомили про те, що іподиякон митрополита Павла (Лебедя), намісника Києво-Печерської лаври УПЦ, намагався нелегально перевезти 65 тис. доларів до Москви.

Серафима Никитюка затримали на Сумщині під час проходження митного контролю. Для перевезення такої суми поїздом "Київ–Москва" лавра орендувала весь вагон, – зазначили на офіційному сайті Церкви.

Як йдеться у повідомленні, джерело в УПЦ (МП) зазначило, що іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.

Як відомо, намісник Києво-Печерської лаври владика Павло був священиком, а пізніше й ченцем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Згодом його призначили намісникомУспенської Києво-Печерської лаври. Він відомий своєю проросійською позицією. На позачергових виборах 2008 року був обраний депутатом Київської міської ради від Партії Регіонів (спочатку хотів балотуватися від Комуністичної партії України).

Протоієрей, голова інформаціно-видавчниного центру Волинської єпархії УПЦ (КП) Віталій Собко зазначив ІА "Конкурент", що таку діяльність митрополит Павло (Лебедь) проводить досить давно і, можливо, така ситуація якось вплине на те, щоби це зупинити.

"Очевидно, що в такий спосіб і раніше вони діяли: вносили внески, передавали кошти в Московську Патріархію і також їздили, мабуть, купувати церковне начиння. Тільки раніше було відповідне прикриття з боку державних органів, а зараз щось змінилося і про це стало відомо. Можливо, це якось вплине на те, що держава буде активніше реагувати на такі відверто проросійські дії і погляди ієрархів "Московського Патріархату" в Україні", – розповів Віталій Собко.

У прес-службі УПЦ (в народі – Московського Патріархату) запевнили, що, власне, сам іподиякон митрополита Павла (Лебедя) Серафим Никитюк в Луцьку ніколи не ніс ніяких послухів і в семінарії Луцька не навчався. У Волинській Єпархії УПЦ кажуть, що лише володіють інформацією зі ЗМІ про те, що священнослужителі їхали в Росію купувати церковне начиння, а не везли гроші в Московську Патріархію.

Надрукувати
мітки:
коментарів