Поділитись:

Обережно — домашні улюбленці: тварини нападають на лучан (відео)

Середа, 07 березня 2018, 12:50

Днями у Луцьку домашня кицька покусала дитину. А два тижні до цього інший домашній улюбленець роздер господарю ніс. За два місяці у Луцьку міську клінічну лікарню звернулись більше півсотні пацієнтів, на яких напали чотирилапі.

Про те, чому пухнастики перетворюються на монстрів, йдеться в сюжеті "Нової Волині".

У родині лучан Світлани та Андрія не спускають з рук кішку Чорнобривку, яка муркотить та лащиться. Проте два тижні тому, зі слів чоловіка, вона поводилася, наче монстр, нападаючи на усіх членів сім'ї. Налякані господарі подумали, що у тварини сказ, та викликали ловців із КП "Ласка".

Директор КП "Ласка" розповіла, що працівники упродовж години не могли упіймати кішку.

"Ми не знали 100-відсотково, чи це гормональний збій на даний момент, чи це все таки проблема в тому, що у тварини сказ", – зазначила вона.

Тому тварину потрібно було відловити і помістити на карантин на 14 днів. Якщо за цей період вона залишиться жива, то можна стверджувати, що сказу немає, і кицьку повертають власникам.

Ще одного лучанина покусав сусідський собака.

Як розповів завідувач відділення загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні Володимир Лагода, з нового року вони пролікували 16 хворих, хоча через напади тварин звернулися 54 людини.

"Є частина пацієнтів, які відмовляються від прививок, вони під розписку йдуть собі. Воно на зиму завжди менше. От коли буде потепління, собаки повиходять і буде значно більше", – зауважив лікар.

Більшість випадків агресії ветеринар Вікторія Соловей пов'язує із гормональними збоями в організмі чотирилапих.

"Якщо не давати виходу гормонам, з часом це призводить до їх накопичення в організмі, і тварина робиться агресивною. Відповідно дають гормональні таблетки дуже часто, що також призводить до гормональних зрушень, тому що ці таблетки на основі гормонів з часом призводять до гормональних розладів, формування пухлин, новоутворень. Я думаю, що всі ветеринари рекомендують стерилізацію і кастрацію", – розповіла фахівець.

Надрукувати
мітки:
коментарів