Поділитись:

Британці створили сканер штрих-кодів для покупців із вадами зору

Середа, 07 березня 2018, 23:00
Британці створили сканер штрих-кодів для покупців із вадами зору

Щоб допомогти своїй матері прочитати етикетки продуктів, Рассел Грокетт з'єднав лазерний зчитувач штрих-кодів із мікрокомп'ютером "Raspberry Pi Zero W", що зачитує назви від сканованих предметів, - повідомляє інтернет-портал technology.org.

Його мама була не в змозі самотужки прочитати етикетки при купівлі продуктів, тож Рассел Грокетт почав підшукувати ґаджет, що зміг би їй у цьому допомогти. Однак, натрапивши на досить недешеві сканери штрих-кодів, чоловік вирішив взяти це в свої руки.

Спочатку, вибираючи камеру для зчитування штрих-коду, Рассел зіткнувся із проблемами, пов'язаними зі світлом і кутом камери. Це підштовхнуло його до роздумів над новим варіантом, і незабаром він змінив свій прототип на лазерний зчитувач штрих-кодів, що коштує близько 30 доларів. Додатковий бонус полягав в тому, що вмонтований мікрокомп'ютер "Raspbian" не потребує додаткових налаштувань - це завжди плюс для будь-якого виробника.

Наступною ключовою вимогою було те, що пристрій повинен працювати без з'єднання з Інтернетом (наприклад, в магазині чи в метро). Таким чином, база даних і функція звукового відтворення тексту повинні бути цілком автономними.

"Мені вдалося зібрати в одне ціле кілька баз даних з відкрити вихідним кодом, однак попри те, що 700 000 товарів вже містилися в пам'яті, бракувало ще великої кількості речей", - каже Рассел. "Отже, для початку я зосередив всю увагу на переліку товарів, а згодом приєднав веб-сервер до мікрокомп'ютера "Raspberry Pi", що дало можливість додати нові УТК (універсальний товарний коди) вручну, хоча для цього необхідна, принаймні, локальна мережа".

Для звукового відтворення зчитаної інформації Рассел використав "Flite", так як його інтерфейс створює адекватний компроміс між якістю звуку і швидкістю. Окрім цього, щоб зберегти кишеньковий розмір сканера, чоловік використав проект "Raspberry Pi Zero W" і переналаштував свій звуковий пристрій попередньої версії "Earthquake Pi".

Надрукувати
мітки:
коментарів