Поділитись:

На Волині – ризик підтоплення

П'ятниця, 09 березня 2018, 10:03

Синоптики обіцяють швидке потепління, тож вже скоро на Волині слід очікувати до плюс 12. Надзвичайники попереджають, що це створить ризик підтоплення в деяких районах області, повідомляє 12 Канал.

За словами начальника управління водних ресурсів у Волинській області Ростислава Кравчука, підтоплення варто очікувати у Маневицькому, Любешівському, Ратнівському, частково Старовижівському районах. У селищах міського типу Колки річка Стир вже вийшла з берегів.

Минулі роки були посушливими. Рівень ґрунтових вод суттєво знизився, тому підтоплень не було. Цього року – навпаки. Снігу випало достатньо, що може створити проблеми волинянам. Є, так звані, "мокрі" зони і в Луцьку.

"В Луцьку Рованці "живуть" на воді, район Цегельного заводу №1, частково Старе місто. Частково затоблюється так званий Будинок з химерами", - розповідає Ростислав Кравчук.

Однак, луцька міська влада запевняє, що знає про проблему підтоплень. На підприємстві "Луцькспецкомунтранс" знають, як проблему вирішити.

"По весні, як правило, після того, як стає плюсова температура, проводяться обстеження і, якщо треба, очищаються колодязі", - запевняє директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась.

Найбільше шкоди танення снігу може завдати аграріям. Є велика вірогідність підтоплення посівів озимих культур.

Читайте також:

Надрукувати
мітки:
коментарів