Поділитись:

Волинь – у ТОП-3 областей, де найдешевше сало

Субота, 10 березня 2018, 10:51

Експерти Асоціації проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м'ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.

Київ є найдорожчим містом країни для любителів м'яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м'яса та сала, окрім курки. Про це написав на на сторінці у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний Олексій Дорошенко.

Яловичина – середня ціна в Україні 117,1 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 129,1
2. Київська область – 127,4
3. Одеська область – 126,1.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 95,1
2. Полтавська область – 107,0
3. Чернігівська область – 107,8.

Таким чином, різниця між Києвом та Донецькою областю складає 34 грн. за один кілограм, або 36%. За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області – на 42 %, із 87,7 грн. за кілограм до 124,6 грн.

Свинина – середня ціна в Україні 110,3 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2
3. Одеська – 115,4.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область 97,8
2. Волинська область 102,3
3. Тернопільська область 105,7.

Різниця між Закарпатською та Донецькою областями складає 24,9 грн. за кілограм, або 25 %. Протягом року найбільше ціни на свинину виросли в Київській області – на 74 %, із 66,1грн. за кілограм до 114,6 грн.

Сало – середня ціна в Україні 72,2 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 110,6
2. Київська область – 81,5
3. Дніпропетровська область – 79,7.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 49,4
2. Волинська – 51,8
3. Рівненська – 52,7.

Купуючи сало в Тернопільській області можна зекономити 61,3 грн. на одному кілограмі, порівняно з Києвом. Це більше, ніж у два рази. За рік вартість сала найбільше зросла в Київській області – більш ніж удвічі, із 39,9 грн. за кілограм до 81,5 грн.

Філе курятини – середня ціна в Україні 91,5 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Миколаївська область – 96,2
2. Херсонська – 94,0
3. Кіровоградська – 94,0.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Харківська – 84,9
2. Рівненська – 88,1
3. Львівська – 88,7.

Таким чином, різниця між Миколаївською та Харківською областями складає 11,3 грн. за кілограм, або 13 %.

Тушка курятини – середня ціна в Україні 54,9 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 56,7
2-3. Одеська і Закарпатська області – 56,6.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 51,4
2. Харківська – 52
3. Дніпропетровська – 52,8.

Різниця між найдорожчим регіоном – Донеччиною, та найдешевшим – Тернопіллям, складає 5,4 грн. за кілограм, або 10 %. Найбільше за рік вартість курячої тушки зросла в Миколаївській області – на 42 %, із 39,4 грн до 56 грн за кілограм.

Різниця в цінах на м'ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах. Виробництво курятини переважно зосереджено у великих господарствах, та різниця вартості між найдорожчим та найдешевшим регіонами складає 10 %. Сало – це парафія приватних домогосподарств, тому й різниця між регіонами є двократною.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 грудня 2018
03 грудня 2018
08 листопада 2018
05 листопада 2018
25 жовтня 2018
18 жовтня 2018
17 жовтня 2018
11 жовтня 2018
24 вересня 2018
16 вересня 2018
13 вересня 2018
10 вересня 2018
06 вересня 2018
29 серпня 2018
27 серпня 2018