Поділитись:

Україна опустилася у рейтингу талантів

Неділя, 11 березня 2018, 08:21

Аналітична та консалтингова компанія IMD World Competitive Center оприлюднила дослідження про розподіл талантів у світі і відповідно конкурентність країн. Україна впала на 10 сходинок.

Про це пише Експрес.

Світовий рейтинг талантів IMD ґрунтується на показниках діяльності країн за трьома основними категоріями: інвестиції та розвиток ринку праці, можливості працевлаштування та підготовка кадрів. Ці три категорії демонструють, наскільки ефективні країни в різних галузях: освіта, навчання на робочому місці, мовні навички, вартість і якість життя, зарплати, податкові ставки тощо.

Лідирують країни Північної і Західної Європи: Австрія, Фінляндія, Нідерланди, Норвегія, Німеччина, Швеція, Люксембург. Щодо України, то вона знаходиться в самісінькому хвості за майже всіма пунктами. У загальному заліку конкурентності країн за талантами наша країна посіла 59 місце в рейтингу з 63 країн. При цьому за рік позиції України лише погіршилися, йдеться в дослідженні.

У порівнянні з минулим роком, Україна погіршила свій результат у загальному заліку на 10 позицій – раніше вона займала 49 місце в рейтингу. Сильніше просів тільки Казахстан (44 місце в рейтингу) – відразу на 14 позицій. Також -10 в загальному заліку у Філіппін (55 місце). Решта країн або втрачають позиції повільніше, або поступово покращують їх.

Надрукувати
мітки:
коментарів