Поділитись:

Мало м'яса, фруктів і овочів: лучани скаражаться на меню у школах

Понеділок, 12 березня 2018, 16:14

Батьки нарікають, що в луцьких освітніх закладах дітей недостатньо годують м′ясом і овочами, а фруктів взагалі немає. Також скаржилися на те, що в школах не вивішують меню.

Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко пояснила, що ціни на продукти стрімко ростуть. Відтак, щоб харчування було достатнє і достойне, ціна на нього буде більшою. Натомість батьки хочуть, щоб харчування було дешевим і якісним, – йшлося у програмі "Українського радіо-Луцьк".

Крім того, головна освітянка Луцька запевнила, що ні разу не була в закладі, де не було вивішене меню, хоч і навідується в школи без попередження.

Щодо овочів, то взимку в раціоні обов′язково є салати. Щоправда, з 1 березня овочі врожаю минулого року не можна подавати сирими. Тому вони відварюються або печуться.

Начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідувань спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на Волині Леся Шведик розповіла, що контроль за продуктами харчування бере організатор харчування, тобто управління освіти і керівники закладів. Коли продукти харчування приймаються у навчальні заклади, то особи переглядають їх із супровідними документами. Якщо, на їхній погляд, продукти не відповідають вимогам, їх можна повернути постачальнику, склавши відповідні акти.

Надрукувати
мітки:
коментарів