Поділитись:

Все кіно переробив би на свій смак, – Харчишин про "Легенду Карпат"

Понеділок, 12 березня 2018, 21:00
Все кіно переробив би на свій смак, – Харчишин про

Під час туру "Піраміда", з яким в розважальний центр завітав гурт "Друга Ріка", вдалося поспілкуватися із фронтменом Валерієм Харчишиним. Окрім того, що чоловік є відмінним музикантом, то ще й відкриває себе поціновувачам українського кіно в акторському амплуа. Тому цього разу говоримо не про музику, а саме про фільм "Легенда Карпат", де Харчишин грає Олекса Довбуша.

– Валерій, українське кіно нині досить інтенсивно розвивається та зацікавлює глядачів. Фільми "Свінгери" та "Дзідзьо: Контрабас" мають зірковий склад. А ви є головним героєм фільму "Легенда Карпат", який почали знімати ще у 2014 році. Розкажіть, чим буде цікава ця кінострічка?

– Чесно кажучи, я дуже боюся прем'єри. Цей фільм для мене дуже важливий, тому що граю героя, перед яким знімають шапку. Мені було лячно, коли я погодився, бо ж спочатку це була така собі гра. І я думав: "Окей, знімусь в кіно, тим більше, я маю 20-річний досвід в зйомках кліпів". А потім, коли зрозумів, що на мене лягає відповідальність за українського героя, я злякався і сказав: "Все, я йду геть, не буду зніматися". Однак згодом зрозумів, що без мене кіна не буде, бо вже було відзнято декілька епізодів.

Все кіно переробив би на свій смак, – Харчишин про

– Вам запропонували роль?

– Так. Режисер бачив саме в мені образ Довбуша. А я цей образ повністю вивчав. Однак розумів, що не можу повторити легенду, а мушу бути самим собою. Вирішував, як би діяв в тих обставинах і в той час. І міркував, як би я, Харчишин, був ватажком опришків і робив ту справу. Тому почав грати себе в тій ролі, і мені повірили актори, які були біля мене. А спочатку було дуже важко.

– Чи доводилося Вам адаптуватися до самих Карпат, аби краще зрозуміти свого героя?

– Я знаю побут людей, які живуть в Карпатах, бо там досить часто буваю. Це наче моя друга батьківщина. І моє прізвище Харчишин, і всі мої предки жили в Карпатах. Мені було комфортно там працювати.

Все кіно переробив би на свій смак, – Харчишин про

– "Легенда Карпат" виходить в прокат вже 29 березня. Де плануєте дивитися готовий фільм?

– Я відмовився дивитись "американську прем'єру", адже ми з "Другою Рікою" зараз маємо тур. Тому не їду (в Америку, – К.) А захищатиме Україну Марічка Яремчук, режисер та акторський склад. Вже 29-го я завершую тур і тоді подивлюся це кіно вперше.

Все кіно переробив би на свій смак, – Харчишин про

– То ви ще не бачили повністю готового фільму?

– Не бачив, тому що я перфекціоніст, і все кіно переробив би на свій смак. Але фільм має свого режисера і продюсера. Його можна було переглянути перед тим, як запропонували "Другій Ріці" записати саундтрек до фільму, але ми відмовилися. Просто віддали пісню і знялися в кліпі.

Все кіно переробив би на свій смак, – Харчишин про

– Чи є натхнення продовжувати зніматися в українському кіно?

– Зараз я знімаюсь у фільмі, який вийде у лютому 2019 року. Це комедія. Я граю одну з трьох головних ролей. Ще є третій фільм – це короткий метр, фестивальне кіно. Мені це подобається, бо ж українське кіно починає розвиватися. І я насправді чекав цього моменту. Нині не просто знімають українське кіно, аби було. Головним є те, що на нього почали ходити люди. А досвід показує, що таке кіно збирає касу, і це просто неймовірно. Люди люблять українське кіно, і Слава Богу, що так сталося. Так мало бути.

Надрукувати
мітки:
коментарів