Поділитись:

Суд зобов'язав "Ласку" надати інформацію про діяльність

Четвер, 15 березня 2018, 11:32
Суд зобов'язав

Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов переможниці конкурсу Коаліції громадських організацій Ірини Петренюк до комунального підприємства "Ласка".

Тож КП змушене повторно розглянути запит та надати позивачці достовірної, точної та повної інформації на запит, – інформує "Доступ до правди".

Зокрема Ірина Петренюк цікавилася:

1) чи зверталось КП "Ласка" до продспоживслужби Луцька для отримання свідоцтва про транспортування тварин у 2017 році, у яких місяцях та до яких міст мали транспортуватись тварини?

2) чи видавалося ветеринарне свідоцтво на транспортування тварин на 11.09.2017 у м. Ківерці, яка кількість тварин мала транспортуватись (якщо мала)?

3) хто здійснює огляд тварин перед транспортуванням з м. Луцька до інших міст?

Запит був надісланий через сервіс dostup.pravda.com.ua на адресу Луцької міської ради, звідки надійшла відповідь про перенаправлення запиту до КП "Ласка".

На день звернення до суду не отримала відповіді від КП "Ласка" Натомість підприємство подало відзив на позовну заяву, в якому вказало, що запиту не отримували і запитувана інформація не є публічною, а опис – нечіткий.

Як повідомляє видання, суд визнав, що предмет запиту становить суспільний інтерес, а відповідач є суб'єктом господарювання, який володіє інформацією, що становить суспільний інтерес.

"Враховуючи вищенаведені приписи нормативно-правових актів, суд вважає, що відповідачем вказані норми не дотримані, відтак позовні вимоги підлягають до задоволення", – ідеться у рішенні суду.

Судовий збір 704, 80 коп. покладено стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Комунального підприємства "Ласка".

Надрукувати
мітки:
коментарів