Поділитись:

Луцький морг продовжує приймати небіжчиків попри заборону

Четвер, 15 березня 2018, 13:37
Луцький морг продовжує приймати небіжчиків попри заборону

Луцький морг 15 березня не буде припиняти приймати тіла покійників.

Заступник начальника з експертної роботи Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Андрій Савченко розповів для ІА "Конкурент", що луцький морг продовжує працювати у звичайному режимі.

"Ми працюємо в звичайному режимі. Це наші юридичні проблеми, а не проблеми для громадян України. Через юридичний момент неправильно оформлений, припиняти роботу - це було б неправильно по відношенню до громадян України", - сказав Андрій Савченко.

Зауважимо, що з 15 березня набувають чинності зміни до Кримінального кодексу, які Верховна Рада прийняла ще 6 жовтня 2017 року. Відповідно до змін без рішення суду морги не прийматимуть тіло для проведення розтину і першочергової судово-медичної експертизи.

Раніше, якщо помирала людина, на місце виїжджала швидка медична допомога і слідчо-оперативна група. Лікар констатував смерть, а слідчий відкривав карне провадження і відправляв тіло у морг з постановою на проведення судово-медичної експертизи.

З 15 березня слідчому заборонять призначати експертизу, натомість зобов'яжуть звертатися за дозволом на проведення експертизи до суду. Рішення чекатимуть не менше 72 годин.

Надрукувати
мітки:
коментарів